Dăncilă pregătește un OUG 13 pentru Firea, ca să nu răspundă penal pentru companiile municipale ilegale

0

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a plâns de faptul că Bucureștiul va fi falimentat din cauza legii bugetului data de guvernul Dăncilă, sub oblăduirea președintelui PSD, Liviu Dragnea. Acum premierul caută să găsească o soluție pentru a-și îmbuna edilii și speră să obțină acest lucru prin noul cod administrativ. Cu toate acestea, consilierul general al Capitalei din partea USR, Ana Ciceală, a scris o postare pe facebook în care arată că premierul încearcă să o salveze pe Gabriela Firea în ceea ce privește companiile municipale declarate ilegale de către autorități.

Codul Administrativ ar putea fi dat de Viorica Dăncilă pentru Gabriela Firea

Consilierul general al Capitalei, Ana Ciceală, a scris pe rețelele de socializare faptul că în noul Cod Administrativ care urmează să fie dat de guvernul Dăncilă va fi eliminată majoritatea de două treimi necesară pentru proiectele privind patrimoniul. Asta ar însemna că Gabriela Firea ar scăpa de problemele pe care le-a avut după ce a decis să înființeze companiile municipale ale Bucureștiului, fără să întrunească majoritatea voturilor. Din cauza acestui lucru, companiile au fost declarate ilegale, după o plângere făcută de consilierii generali ai USR.

Cu toate acestea, „relaxările” din noul cod administrativ ar face companiile lui Firea să devină legale, susține Ana Ciceală pe facebook: „Asta însemnă că cele 20 de companii municipale declarate ilegale de instanță ar putea fi legalizate chiar săptămâna viitoare, printr-un nou vot în Consiliul General al Municipiului București. Pentru asta ar fi suficient votul consilierilor PSD și ALDE (care au mai mult de jumătate + unu în actuala configurație, 28 dintr-un total de 55).”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here