Redeschiderea pieţelor închise, în analiza Guvernului

0

Redeschiderea pieţelor închise ar putea fi posibilă curând, potrivit premierului Ludovic Orban, care însă a subliniat că vor trebui respectate toate normele de protecţie sanitară.

„Analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise. (…) Când vom avea o analiză şi vom fi pregătiţi să luăm o decizie, o vom face publică. (…) Orice redeschidere a pieţelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecţie sanitară foarte strictă”, a declarat Orban într-o conferinţă de presă.

Orban a precizat că proiectul legislativ referitor la redeschiderea pieţelor închise a fost atacat de către Guvern la Curtea Constituţională.

„Legea nu poate să schimbe o hotărâre de guvern şi o lege care reglementează activitatea pieţelor nu poate să modifice o hotărâre de guvern, care este legată de starea de alertă. Sunt şi alte motive de neconstituţionalitate”, a spus Orban, arătând că a semnat sesizare vineri.

Pe 10 noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat amendamentul PSD potrivit căruia, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante şi talciocurile îşi vor putea continua activitatea cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie sanitară.

Amendamentul a fost iniţiat de Marcel Ciolacu şi Daniel Zamfir – de la PSD – iar legea a fost votată cu 173 voturi pentru, unul împotrivă şi 93 abţineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here