Gabriela Firea promite că va reabilita Podul Constanța

0

Podul Constanța va fi reabilitat. Protocol de colaborare între Primăria Capitalei, ministerul Transporturilor și Compania Națională de Cai Ferate CFR SĂ pentru reabilitarea unor obiective de infrastructură din București.

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat, la sediul Primăriei Capitalei, împreună cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și directorul general al Companiei Naționale de Cai Ferate CFR SĂ, Constantin Axinia, un protocol de colaborare pentru reabilitarea unor obiective de infrastructură din Capitală, printre care se numără și podul Constanța. La întâlnire a fost prezent, de asemenea, și primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.

Primarul General, Gabriela Firea: „Prin semnarea acestui protocol Primăria Capitalei și autoritățile centrale se angajează să colaboreze pentru demararea, de urgență, a unor obiective de investiție comune, cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, în special în cazul celor care necesită intervenții urgențe. Astfel, facem pași concreți pentru reabilitarea unor obiective de infrastructură din Capitală, care necesită avize și aprobări atât din partea autorităților centrale cât și din partea Primăriei Capitalei. Vom constitui grupuri de lucru cu participarea specialiștilor de la cele două instituții, ceea ce va duce, cu certitudine, la deblocarea unor situații care trenează de ani de zile. Unul dintre obiectivele care vor întră de urgență în reparații este podul Constanța”.

La rândul sau, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat: „vom da zilele următoare ordin de începere a lucrărilor de punere în siguranță a podului Constanța, obiectiv de infrastructură aflat într-o stare de degradare avansată. Vom începe cu partea de suprastructură, iar apoi vom putea începe lucrările de modernizare a podului. Temenul de finalizare este de 2-3 luni, și se va lucra în special în timpul nopții, pentru a nu afecta traficul rutier”.

Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, a arătat că instituția pe care o conduce a primit numeroase sesizări cu privire la necesitatea reabilitării Podului Constanța. În acest sens, Daniel Tudorache a dat asigurări că Primăria Sectorului 1 va contribui cu tot ceea ce este necesar pentru că lucrările să poată fi demarate de urgență, iar acest obiectiv să fie pus în siguranță.

Totodată, Primarul General, Gabriela Firea a explicat că datorită semnării acestui protocol, lucrările de modernizare capitală a podului realizate de ministerul Transporturilor se vor putea desfășura în coordonare cu proiectul Primăriei Capitalei, de reconfigurare și sistematizare a arterei care subtraverseaza podul Constanța. 

În cadrul întâlnirii, Primarul General, Gabriela Firea, a reiterat solicitarea către ministerul Transporturilor de a modifică orarul trenurilor care traversează Bucureștiul, îndeosebi în zona de Nord, și care, în prezent, creează importante blocaje în trafic.

Rezolvarea acestei situații este cu atât mai stringentă cu cât Primăria Capitalei desfășoară în prezent lucrări de supralargire a Sos. Fabrică de Glucoză și va demara anul acesta lucrări la alte pasaje rutiere, Doamna Ghica și Andronache, iar măsură modificării orarului trenurilor care tranzitează Capitală trebuie luată până în luna septembrie când, odată cu începerea școlilor, traficul rutier se va aglomera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here