Mai multe paturi de terapie intensivă în Bucureşti

0

Numărul de paturi la terapie intensivă în Bucureşti a fost suplimentat, în contextul în care rata infecţiilor cu noul coronavirus a crescut în ultimele zile.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgentă, Raed Arafat, a avut o întâlnire la Ministerul Afacerilor Interne cu premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Acum 10 zile, erau 1.408 paturi. Acum acest număr creşte şi vom veni cu o actualizare după ce ştim că au fost operaţionalizate”, a precizat Raed Arafat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă la prânz că în România 11.618 persoane cu Covid-19 sunt internate în unităţile medicale, dintre care 1.324 la terapie intensivă.

Numărul paturilor din spitale a crescut. Fac apel la români să respecte măsurile de protecţie. Numai aşa vom trece cu bine peste această perioadă. Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. In perioada urmatoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii. Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou in lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU„, a scris premierul Florin Cîţu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here