Exclusiv. Firea ar fi stabilit condițiile de împăcare cu Dragnea: să fie lăsată să păstreze companiile ilegale și să nu mai fie controlată de Prefectură

0

Edilul-șef al Capitalei, Gabriela Firea, ar fi negociat termenii de împăcare cu liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit mai multor psd-iși consultați de jurnaliștii de la Piața Presei.

Potrivit acestora, Gabriela Firea a condiționat susținerea lui Dragnea. Primarul a cerut ca Prefectura Capitalei, insitituția care veghează ca deciziile Primăriei Capitalei să fie legale, să nu o mai controleze și să poată păstra cele 22 de companii declarate ilegale de instanță.

„S-a negociat bani mai mulți pentru Capitală, schimbarea prefectului Capitalei, chiar cu revenirea fostului prefect, omul de casă a cuplului Firea-Pandele, Speranța Cliseru. Motivul: așa Prefectura nu va mai verifica legalitatea actelor emise de PMB, adică nu își va mai face treaba”, susțin mai mulți psd-iști sub anonimat.

În schimb, edilul-șef i-a promis lui Dragnea că îl va susține în campaniile electorale care vor urma.

De ce a deranjat Prefectura Capitalei

Gabriela Firea vrea să își numească un prefect la Capitală pentru că aceasta este persoana care poate ataca deciziile PMB și CGMB în inastanță. Actualul prefect, Romulus Stana, a cerut lămuriri în legătură cu mai multe decizii luate de CGMB și PMB:

  • a cerut respectarea deciziei instanței, de desființare a celor 22 companii municipale declarate ilegale de judecători
  • a atacat mai multe hotărâri ale CGMB-ului care prevedeai exproprieri și alocări de bani pentru companii municipale declarate ilegale de către instanță
  • Prefectura București a cerut să anuleze actele subsecvente hotărârilor de înființare a companiilor municipale.
  • prefectura a mai cerut lămuriri cu privire la mai multe exproprieri pentru care Municipalitatea a achitat prețuri exagerate, în opina experțiilor, fără să țină cont de expertizele evaluatorilor imobiliari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here