Noul ministru al dezvoltării a inspectat stadioanele Steaua, Giulești și Arcul de Triumf. Care e stadiul lucrărilor

0

Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a verificat stadiul lucrărilor la trei dintre stadioanele care vor fi realizate în vederea organizării, în România, a unor meciuri Euro-2020: Steaua, Giuleşti “Valentin Stănescu” şi Stadionul Naţional de Rugby “Arcul de Triumf”, se arată într-un comunicat al ministerului, în care se prezintă stadiul lucrărilor la cele trei arene.

Astfel, ministrul s-a întâlnit cu reprezentanții constructorilor care au dat asigurări că lucrează pe șantiere cu toate motoarele turate la maximum astfel încât România să fie o gazdă bună la Campionatul European de Fotbal de anul viitor.

“Am cerut constructorilor să lucreze susţinut pentru ca România să poată organiza în cele mai bune condiţii meciurile la Euro-2020. De altfel, stadiul lucrărilor la cele trei stadioane se regăseşte pe lista priorităţilor mele la minister şi nu ascund faptul că voi mai face vizite neanunţate pe teren, pentru a vedea modul în care se lucrează. Îi asigur pe constructori de tot sprijinul ministerului, prin Compania Naţională de Investiţii, pentru a finaliza la timp, dar şi calitativ, lucrările”, a declarat Ion Ştefan.

Care e stadiul lucrărilor la cele 3 stadioane

La Steaua (capacitate de 31.254 de locuri), s-au executat lucrările de infrastructură în proporţie de 95%. Se execută lucrări la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit şi prefabricate; stadiul acestora este de cca. 85%. Au început lucrările la instalaţii şi arhitectură pentru spaţiile aferente subsolului stadionului (stadiul de cca. 25%) şi montarea confecţiei metalice a acoperişului.

La Rapid (capacitate de 14.050 de locuri), au început lucrările la partea de infrastructură, stadiul acestora fiind: spărtură realizată în proporţie de 100%, betonul de egalizare în proporţie de 70%, hidroizolaţie la nivelul fundaţiilor în proporţie de 70%, fundaţii în proporţie de 7%.

La Arcul de Triumf (capacitate de 8.207 de locuri ), lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii sunt realizate în proporţie de 90%, lucrările de execuţie stâlpi, diafragme, fundaţii izolate – 45%, iar lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii – 25%.

Cele 3 stadioane se realizează prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii, bugetul total fiind de peste 500 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here