Epopeea scandalului: Apa potabilă poluată din Capitală. Documentul care arată că Apa Nova știa, dar nu a anunțat că apa nu era bună

0

Un document trimis de Ministerul Săntătății în Parlament arată clar că mai marii de la Apa Nova nu a fost de bună credință și nu au vrut să anunțe poluarea apei. Mai mult, documentul arată o informație halucinantă: DSP și Ministerul Sănătății au sunat la Apa Nova și au avut o discuție halucinantă la telefon: Da, știm de ieri de poluare, dar nu am anunțat.

Piața Presei prezintă documentul exploziv, care arată că mai marii de la Apa Nova nu au comunicat poluarea și au lăsat aproape 48 de ore oamenii să consume apă poluată.

Oare acum apa de la robinet este potabilă?

Apa nova, amendată

Compania Apa Nova a fost amendată , în luna februarie, de către Direcția de Sănătate Publică cu suma de 10.000 de lei pentru modul în care a gestionat problemele privind apă potabilă din Capitală, au precizat surse oficiale pentru Mediafax.

În cadrul unei conferințe de presă susținute în februarie 2019, ministrul Sorina Pintea a declarat că Apă Nova ar fi trebuit să anunțe DSP și Primăria București cu privire la calitatea apei, iar Ministerul Sănătății a luat decizia să informeze populația privind riscurile folosirii apei, deoarece, dacă ar fi ales să nu o facă, ar fi fost vorba de iresponsabilitate.

Pintea a mai spus că a sunat-o pe Gabriela Firea pentru a o informa cu privire la măsurile pe care MS urmă să le aplice.

Totodată, Sorina Pintea a declarat că, între Direcția de Sănătate de Sănătate Publică și furnizorii de apă nu mai există un protocol privind comunicarea cu presă.

Oamenii- apa are gust ciudat și rugină

Amintim că scandalul a izbucnit în februarie, după ce pe rețelele sociale a circulat un mesaj prin care se anunță că apă de la robinet nu este potabilă. Apoi, Apa Nova a transmis că este adevărat că în apă se găsește mai mult clor, dar că această este potabilă.

În doar câteva ore, Ministerul Sănătății a recomandat că bucureștenii să nu folosească apă de la robinet pentru băut, gătit sau spălat.

Joi dimineață, Apă Nova a revenit cu un comunicat insistând că apă este potabilă.

Tot joi, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că a trimis Corpul de Control la Apă Nova să verifice dacă a fost sau nu depășită doză permisă de clor din apă de la robinet.

Apoi, într-o conferință de presă, Sorina Pintea a declarat că Ministerul Sănătății nu a spus că apă din Capitală nu ar fi potabilă, ci că doar a fost depășit nivelul de clor și că le-a recomandat oamenilor să nu o consume până la obținerea rezultatelor finale.

Mai mult, Firea l-a sesizat pe Klaus Iohannis, care este și președintele CSAT, și pe șeful SRI pentru a interveni în scandalul apei din București.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here