Anunț de la CFR Călători. Compania suplimentează garniturile de trenuri în timpul vizitei Papei

0

CFR Călători informează că, în perioada desfăşurării vizitei Papei Francisc în România, are în circulaţie capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilităţii cetăţenilor.

„Se va asigura circulaţia trenurilor special comandate, urmare solicitărilor venite de la arhiepiscopii, episcopii şi a operatorului naţional de transport feroviar din Ungaria – MAV, pentru transportul grupurilor mari de pelerini pe următoarele rute:

Timişoara – Braşov – Miercurea Ciuc;
Oradea – Cluj Napoca – Miercurea Ciuc;
Dej Călători – Cluj Napoca – Blaj şi retur;
Cluj Napoca – Blaj şi retur. 

Se va suplimenta cu vagoane capacitatea de transport a trenurilor aflate în circulaţie spre/dinspre Bucureşti – 31 mai, Iaşi şi Miercurea Ciuc – 1 iunie şi Blaj – 2 iunie”, se menţionează în comunicatul remis de CFR Călători.

Totodată, compania anunță că va suplimenta cu vagoane capacitatea de transport a trenurilor aflate în circulaţie spre /dinspre Bucureşti – 31 mai, Iaşi şi Miercurea Ciuc – 1 iunie şi Blaj – 2 iunie.

Mai mult, se vor introduce în circulaţie trenuri suplimentare de rang Regio pe următoarele rute ce vor deservi localităţile Miercurea Ciuc şi Iaşi în data de 1 iunie şi Blaj în data de 2 iunie.
Braşov – Miercurea Ciuc şi retur;
Târgu Mureş – Gheorghieni – Miercurea Ciuc şi retur;
Ghimeş – Miercurea Ciuc şi retur;
Adjud – Roman – Paşcani – Iaşi şi retur;
Vaslui – Iaşi şi retur;
Braşov – Blaj şi retur;
Sibiu – Blaj şi retur;
Teiuş – Blaj şi retur.

Biletele pot fi cumpărate și online

În zilele evenimentelor, pentru asigurarea unui transport în condiţii optime, toate aceste trenuri suplimentare vor avea regim de rezervare obligatorie a locurilor, iar legitimaţiile de călătorie vor putea fi cumpărate şi online.

Potrivit sursei citate, CFR Călători a menţinut permanent legătura cu Arhiepiscopiile, Episcopiile zonale şi autorităţile locale în vederea organizării traficului. Pentru gestionarea fluxurilor de pelerini, vânzarea biletelor la trenurile suplimentare se va face începând de miercuri – 15 mai, eşalonat, prioritate având grupurile organizate de către Arhiepiscopii şi Episcopii sau autorităţi locale.

Pentru data de 31 mai compania a luat măsuri de suplimentare la capacitate maximă a trenurilor cu sosire/plecare în/din toate staţiile din Bucureşti: Gara de Nord, Gara Basarab şi Gara Obor.

Pentru evitarea supra-aglomerării din perioada 31 mai – 2 iunie 2019, compania sugerează pasagerilor să îşi programeze din timp călătoria către zonele de desfăşurare a manifestărilor, să folosească toate trenurile puse la dispoziţie de CFR Călători şi să îşi cumpere cu anticipaţie legitimaţiile de călători, utilizând toate canalele de distribuţie: online, casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj, automate de vânzare bilete din gări.

„Având în vedere că oraşele vizitate de Suveranul Pontif (Bucureşti şi Iaşi), sunt importante centre universitare, CFR Călători face un apel la studenţii care beneficiază de călătorii gratuite pe calea ferată să îşi programeze călătoriile astfel încât să evite utilizarea celor mai solicitate trenuri pentru evenimentele religioase din oraşele respective”, se mai arată în comunicatul companiei.

Articolul face parte din Campania dedicată vizitei Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, prin care portalul PiataPresei.ro își propune să promoveze municipiul Blaj și județul Alba – locuri încărcate de istorie şi spiritualitate, dar și cu o viața economică efervescentă. 
Această campanie este realizată cu sprijinul Bosch Automotive și Florea Grup, sub patronajul Primăriei Municipiului Blaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here