DNA, percheziții într-un dosar cu prejudiciu de 10 mil. euro

0

DNA efectuează percheziţii domiciliare în București, într-un dosar de corupție cu prejudiciu estimat la 10 milioane de euro.

DNA, percheziții într-un dosar cu prejudiciu de 10 mil. euro

DNA efectuează percheziţii domiciliare în 11 locaţii din Bucureşti. Aceste percheziții, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Dosarul de corupţie este legat de atribuirea ilegală a 24 de terenuri aflate în proprietatea statului, conform Agerpres.

Conform unor surse judiciare, persoanele implicate în acest caz identificau terenuri aflate în proprietatea statului. În special în Sectorul 1 al Capitalei, în apropiere de Parcul Herăstrău. Apoi falsificau sentinţe civile din instanţe care atestau în mod fals dreptul lor de proprietate. Și, cu complicitatea unor funcţionari din Primării şi de la Cadastru, reuşeau să le pună în aplicare. Ulterior, vindeau terenurile, obţinând în acest mod 10 milioane de euro.

Potrivit DNA, în dosar se efectuează cercetări ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie. Aceasta au fost comise în perioada 2014 – 2023. În legătură cu obţinerea pe nedrept a 24 de terenuri aflate în proprietatea statului situate pe raza municipiului Bucureşti.

Profitul obţinut din tranzacţionarea ulterioară a acelor terenuri depăşeşte suma de 10 milioane de euro.

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie (DNA) şi a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR).

Alte dosare instrumentate de DNA

În decembrie 2022 şi ianuarie 2023, în dosarele de corupţie instrumentate de DNA au fost condamnaţi 95 inculpaţi. Prin 57 hotărâri judecătoreşti definitive. Infracțiuni: luare şi dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, fraudarea fondurilor europene.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 95 inculpaţi variază între 6 ani şi 6 luni închisoare şi 8 luni cu amânarea aplicării pedepsei.

Printre cei condamnaţi definitiv se află: un director general adjunct al Agenţiei de Plăţi în Agricultură, un director general adjunct al Administraţiei Naţională „Apele Române”, un director minister, un primar de municipiu, un director general al ADP Sector 1 Bucureşti, un director DSVSA Mureş, patru ofiţeri de poliţie, 20 de lucrători vamali şi alţi funcţionari publici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here