România primește 400 mil. euro pentru găzduirea refugiaților ucraineni VIDEO

0

România va primi fonduri europene consistente pentru găzduirea refugiaților ucraineni, un act normativ în acest sens urmând să fie adoptat săptămâna viitoare.

Guvernul a dezbătut, joi, în primă lectură, un proiect de ordonanţă în baza căreia România va primi fonduri europene de 400 de milioane de euro în contul cheltuielilor cu refugiaţii ucraineni, a informat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, actul normativ va permite recuperarea unei sume consistente din cheltuielile făcute pentru susţinerea tranzitării şi găzduirii, întrajutorării refugiaţilor ucrainieni care au ales România ca ţară de destinaţie sau tranzit după declanşarea agresiunii ruse.

„Este vorba, aşadar, de suma de 400 de milioane de euro, care vor fi plătiţi României pentru a compensa ajutorul dat vecinilor ucraineni greu încercaţi. Acest mecanism va fi gestionat, în primul rând, de Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare alte ministere, pentru a echilibra balanţa în acest capitol”, a declarat Constantin, la Palatul Victoria.

Cel mai probabil, a precizat Mihai Constantin, actul normativ urmează să fie adoptat în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

VIDEO cu declarația oficială, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here