Proiectele lui Firea îi costă pe bucureșteni de aproape 5 ori mai mult decât în alte orașe din țară.

0

După o licitație contestată și anulată, proiectul unei noi săli polivalente la București s-a reîntors pe ordinea de zi. Doamna Firea ne anunța triumfător că una din companiile primăriei, ilegal înființate și utilizate în continuare în mandatul dumneaei, a terminat studiul de fezabilitate pentru un proiect ambițios în capitală: o sală polivalentă multifuncțională de 20.000 de locuri. 

Problema este că acest proiect ar urma să ne coste aproape 140 de milioane de euro, în contextul în care la Cluj s-a construit o sală polivalentă, cu o capacitate mai modestă ce-i drept, la numai 11% din costurile estimate de doamna primar. 

Locația de la Cluj a fost pusă în funcțiune deja de mai mulți ani, operează pe plus și aduce bani la bugetul local. Oficialitățile de acolo au reușit chiar să suplimenteze locurile, când a fost nevoie, aproape dublându-i capacitatea, deci soluții există. 

La București însă, acest lucru nu pare posibil. Ba chiar mai mult, proiectul prezentat de doamna primar este foarte similar cu un proiect existent din 2013 când costurile estimate pentru construirea lui erau de aproximativ 80 de milioane de euro. Atât de mult să se fi scumpit prețurile ca acum să avem nevoie de aproape dublul sumei?

Un lucru pe care doamna primar general l-a dovedit pe toată perioada mandatului dumneaei este că generozitatea din banii noștri nu îi lipsește. Doamna Firea ne-a arătat că poate să cheltuie ce plătim noi pe taxe locale foarte rapid și fără prea multă analiză. De altfel, toate aceste cadouri pe care ni le face nu sunt gratis deloc: tot noi le subvenționăm prin toate contribuțiile, deloc mici, la bugetul capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here