Zelenski va fi primit de Iohannis la Palatul Cotroceni

0

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, va fi primit marți, la Palatul Cotroceni, de către Klaus Iohannis, președintele României.

Zelenski va fi primit de Iohannis la Palatul Cotroceni

„Vizita reconfirmă continuarea sprijinului necondiționat al României pentru Ucraina”, se arată într-un comunicat al Președinției. Aceasta, „în contextul războiului ilegal al Rusiei împotriva acestei țări”.

Comunicatul se mai referă la „caracterul special al relației bilaterale dintre România și Ucraina”. Documentul amintește și necesitatea discutării, la cel mai înalt nivel, a proiectelor și a temelor de interes comun.

Potrivit documentului citat, consultările politice dintre cei doi președinți vor permite analizarea măsurilor puse în aplicare de România în sprijinul Ucrainei. De asemenea, va fi discutată situația de securitate în regiune și la Marea Neagră și a demersurilor necesare.

„Totodată, președintele României va pune accentul pe abordări constructive și pragmatice în domeniile prioritare de cooperare bilaterală și de interes comun”, menționează comunicatul citat.

Iohannis urmărește extinderea conexiunilor transfrontaliere, dezvoltarea relațiilor economice, integrarea europeană și euroatlantică ale Ucrainei. Președintele României mai vizează respectarea deplină a drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale.

Conform agendei preşedintelui Iohannis, omologul ucrainean va fi primit la ora 13,00.

Cei doi preşedinţi vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale. Vor fi susţinute declaraţii comune de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here