Coaliția a stabilit cinci principii pentru bugetul pe 2024

0

Coaliţia de guvernare a stabilit joi cinci principii în jurul cărora va fi structurat bugetul pe anul 2024.

Coaliția a stabilit cinci principii pentru bugetul pe 2024

Coaliţia de guvernare a stabilit, joi, în prima şedinţă dedicată subiectului bugetului pe anul viitor, cinci principii în jurul cărora va fi structurat bugetul pe 2024, au precizat surse politice pentru News.ro.

Astfel, Guvernul se va orienta către investiţii şi dezvoltare, cu accent deosebit pe proiectele finanţate din fonduri europene, precum şi pe cheltuieli responsabile pentru functionarea statului, pe dezvoltarea marilor serviciilor publice, precum sănătatea şi educaţia, combaterea evaziunii fiscale şi colectarea mai bună a veniturilor publice şi alocări consistente pentru drepturile de asistenţă socială.

În şedinţa coaliţiei premierul Marcel Ciolacu va discuta cu ministrul Finanţelor, Marcel Ioan Boloș, despre proiecţia bugetară pe 2024.

Coaliţia doreşte să contureze bugetul pe anul viitor pe investiţii, cu accent pe proiectele finanţate din fonduri europene.

În plus, se doreşte un B-buget axat pe cheltuieli responsabile pentru functionarea statului.

”Cheltuielile pentru funcţionarea statului vor fi riguros evaluate lună de lună. Priorităţile sunt stabilite pentru a asigura furnizarea serviciilor publice esenţiale într-un mod eficient şi sustenabil”, se arată în proiecţia coaliţiei.

Bugetul va fi de asemenea centrat pe dezvoltarea marilor serviciilor publice: sănătate și educaţie. Astfel, vor fi prioritizate sectoarele esenţiale precum educaţia, sănătatea, infrastructura şi serviciile publice.

Alocări în domeniul sănătății

”În domeniul sănătăţii, bugetul va include alocări semnificative pentru modernizarea infrastructurii medicale, achiziţionarea de echipamente medicale de ultimă generaţie şi asigurarea că personalul medical are condiţiile necesare pentru a oferi servicii de calitate. Scopul este să îmbunătăţim starea de sănătate a cetăţenilor şi să asigurăm că nimeni nu este lipsit de asistenţa medicală de care are nevoie”, precizează sursele.

În domeniul educaţiei, coaliţia vrea să investească în infrastructură şcolară, calificarea şi remunerarea profesorilor. Dar şi în resurse didactice, pentru a oferi tuturor elevilor şansa de a se dezvolta la maximumul potenţialului lor.

Bugetul va fi axat pe combaterea evaziunii fiscale şi colectarea mai bună a veniturilor publice. Vor fi aplicate măsuri şi investiţii pentru consolidarea sistemului fiscal, sporirea transparenţei şi îmbunătăţirea eficienţei colectării veniturilor publice. Guvernul vrea să folosească tehnologiile moderne pentru a identifica şi combate eficient evaziunea fiscală. În acest scop, va fi intensificată cooperarea cu alte instituţii şi cu societatea civilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here