Copii orfani ai României: statul caută părinți de împrumut

0

Se caută cu disperare părinţi cu contract pentru micuţii care trebuie scoşi, anul acesta, din orfelinate. Legea a crescut de la 3 la 7 ani vârsta sub care este interzis plasamentul în centre rezidenţiale. Şi mai e un proiect: toate centrele de tip vechi trebuie închise până la sfârşitul lui 2020! E o presiune uriaşă pentru a oferi căldura unei familii pentru mii de copii. În judeţul Iaşi, cei de la direcţia de asistenţă socială le spun asistenţilor maternali că trebuie să ia cel puţin doi copii, deşi legea nu-i obligă.

Anul acesta, mii de copii care au între 3 şi 7 ani şi sunt în centre de plasament trebuie daţi în grija familiilor sociale. Mai mult, un proiect de lege prevede că toate centrele de tip vechi, în care sunt şi peste 150 de copii, trebuie închise în cel mult doi ani. Peste 14 mii de copii vor fi mutați în locuinţe de tip familial sau la asistenţi maternali.

În jur de patru mii de asistenţi maternali vor fi angajaţi până în 2023 printr-un proiect cu fonduri europene de peste o jumătate de miliard de euro. Fiecare poate câştiga lunar între 2000 şi 3500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here