Căsuțele de zeci de mii de euro cumpărate de primarul Băluță au ajuns în paragină

0
daniel baluta

Au fost cumpărate la preț de apartament printr-o firmă căpușă a cumnatului său, din bani de la buget, susține consilierul local sector 4 Răzvan Sava pe pagina sa de facebook. O parte din ele sunt abandonate la piața Progresu.

Acum zac în paragină, în putrefacție, depozite de gunoaie și focare de infecție, populate cu oamenii străzii; o veritabilă bătaie de joc la adresa contribuabililor, explică alesul local în timp ce le filmează.

Contactați de jurnaliștii piațapresei.ro, reprezentanții Primăriei Sectorului 4 au explicat că nu ne pot da explicații pentru că ne trebuie antet oficial, să fim acreditați și că cine este piațapresei.ro să ceară explicații.

Potrivit legii 544/2001 privind liberul acces la informații, autoritățile publice sunt obligate să ofere informațiile solicitate de persoane fizice sau instituții media.

„Aici sunt banii dvs., locuitori ai sectorului 4, într-o mizerie de nedescris. Măcar de-ar fi fost amenajate corespunzător pentru oameni nevoiași, amplasate într-o zonă adecvată, pentru că sunt și oameni fără adapost în sectorul 4 și de care autoritățile ar trebui să aibă grijă.  Unde e restul de căsuțe, până la 20 câte au fost cumpărate? 14 au dispărut, deși și ele puteau fi amenajate în scopuri sociale”, scrie Răzvan Sava pe pagina sa de socializare.

Direcția Piețe de la Sectorul 4 a cumpărat, prin contractul încheiat pe 14 noiembrie 2017, un lot de 16 căsuțe de lemn cu 40.000 de euro.

Prețul de piață este mult mai mic, după unele surse la jumătate, după altele, chiar mai mic.

Căsuțele au fost livrate de firma Primdent, fără licitație.

După ce, Tolontan a publicat această informație, un mărunțiș, în fond, la bugetul de aproximativ 150 de milioane de euro al Primăriei Sectorului 4, primarul Daniel Băluță a anunțat că a trimis Corpul de control.

Numai că edilul știe foarte bine cine sunt Ovidiu Diaconescu și Marius Octavian Diaconescu, cei care dețin Primdent, potrivit anchetei publicate de tolo.ro:

Familiile Băluță și Diaconescu sunt încuscrite.

Primarul are un frate, Andrei.

Andrei s-a căsătorit cu Roxana Diaconescu, acum Roxana Băluță.

Familia Roxanei este deținătoarea firmei Primdent.

Ovidiu, fratele Roxanei Băluță, deține 40% din firma care face afaceri cu primăria, iar Octavian, tatăl fetei, are 60% din Primdent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here