Cătălin Predoiu: Permisia primită de Liviu Dragnea a fost acordată regulamentar

0

Permisia primită de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea, care execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare, a fost acordată regulamentar, a anunţat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Fostul lider social-democrat Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare pe 31 octombrie, pentru o zi, ca urmare a unei decizii a conducerii Penitenciarului Rahova, iar a doua zi s-a întors în detenţie.

Ulterior, decizia a fost contestată, în spaţiul public fiind semnalat faptul că, potrivit unei hotărâri de Guvern, Liviu Dragnea nu ar fi avut dreptul la permisie, deoarece este cercetat şi în alte dosare şi nu are voie să ia legătura cu alţi inculpaţi.

Predoiu: Control la Rahova pentru permisii

„Nota de informare elaborată de conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor privind acordarea unei permisii cetăţeanului Liviu Dragnea, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate la Penitenciarul Rahova, conchide că această permisie a fost acordată regulamentar”, a precizat Predoiu.

El a adăugat că a dispus efectuarea unui control suplimentar la Penitenciarul Rahova şi ANP privind legalitatea acordării permisiei lui Dragnea.

„Pentru a elimina orice suspiciune cu privire la corectitudinea acestei proceduri, fără a pune la îndoială concluziile notei, dar pentru o deplină lămurire a aplicării legii, am decis efectuarea unui control suplimentar la Penitenciarul Rahova şi la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor cu următoarele obiective: legalitatea acordării permisiei în cauză; control sistematic de acordare a acestor permisii în tot sistemul administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Acest al doilea obiectiv, care are în vedere acordarea acestui tip de recompensă pe întreg sistemul urmăreşte să lămurească dacă legea se aplică la fel pentru toţi deţinuţii şi dacă recompensele se aplică în condiţii depline de integritate în sistem”, a declarat ministrul Justiţiei.

Citiți și: VIDEO. Liviu Dragnea și-a schimbat înfățișarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here