Autostrada spre Moldova. Anunț făcut de ministrul Transporturilor

0

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, alături de preşedintele Comisiei de specialitate din Camera Deputaţilor, Marius Bodea, au analizat împreună cu liderii Asociaţiei „Moldova Vrea Autostradă” şi ai Asociaţiei „Împreună pentru A8” proiectele de infrastructură ce vor fi realizate în zona Moldovei.

Lucian Bode a declarat, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Transporturilor, că „este momentul ca, prin efortul nostru comun, să unim cu adevărat România prin infrastructură”, arătând totodată că în privința proiectului A8, studiul de fezabilitate să fie revizuit și completat, din fonduri europene, pe întreg amplasamentul lucrării de la Tg-Mureș la Ungheni.

„Am urmărit şi urmăresc eforturile pe care membrii dumneavoastră le-au depus de-a lungul timpului pentru sensibilizarea autorităţilor centrale în ceea ce priveşte starea deficitară a infrastructurii din Moldova. Şi aşa cum, în calitatea mea de deputat, aţi avut întregul meu sprijin, tot aşa şi acum, din postura de ministru, vă asigur de întreaga mea deschidere pentru a găsi cele mai rapide şi sustenabile soluţii pentru dezvoltarea Moldovei”, le-a transmis ministrul reprezentanților celor două Asociații.

Bode: Vreau să identificăm împreună soluţiile pentru deblocare

Totodată, ministrul Bode i-a asigurat pe aceștia că în cazul noilor proiecte ce vor fi lansate de către CNAIR, își dorește să existe o consultare reală şi transparentă cu toţi cei implicaţi.

„Ştiu că în organizaţiile dumneavoastră sunt mulţi oameni cu expertiză şi cred că este momentul ca profesioniştii din administraţia publică să înceapă cu adevărat dialogul cu mediul neguvernamental”, a mai precizat Bode.

Construcţia unei autostrăzi în această zonă este necesară pentru a lega estul de vestul ţării. În prezent, legătura se desfăşoară pe traseele DN 15B – DN 15 şi DN 15 – DN 12C – DN 13B, care cu greu fac faţă fluxului sporit de trafic, un astfel de drum fiind parcurs în mai bine de şase ore.

În luna martie a acestui an, Guvernul condus de Viorica Dăncilă a aprobat studiul de fundamentare al proiectului strategic de investiţii în parteneriat public-privat „Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi”. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 1,2 miliarde euro, iar perioada de proiectare şi realizare a autostrăzii este preconizată să dureze 48 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here