Dragoș Săvulescu, condamnat la 5 ani și jumătate în dosarul retrocedărilor ilegale, a primit 50 de milioane de euro de la Firea pe parcul VERDI

0

Dragoș Săvulescu, cel condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța, a primit recent de la Gabriela Firea 50 de milioane de euro pentru Parcul Verdi, pe care Primăria Capitalei l-a răscumpărat la un preț de aproximativ 10 ori mai mare față de valoarea de piață a terenului. Și Pacul Verdi a fost tot retrocedat, scrie Nicușor Dan pe pagina sa de facebook.

„În momentul votului în Consiliul General, în septembrie 2018, am atras atenția că administrația Firea dă cel mai mare tun de la instalare, plătind un preț exagerat, de 1080 de euro/mp, pentru un teren încadrat legal ca spațiu verde, pe care proprietarii nu puteau construi decât în limita a 15% din suprafață (restaurante, chioșcuri alimentare, alei, obiective cultural-sportive etc)”, scrie Nicușor Dan pe pagina sa de facebook.

Suma plătită de Firea lui Săvulescu reprezintă bugetul anual pentru investiții al unor orașe ca Brașov, Timișoara, Iași.

Ce susține Nicușor Dan, lider USR:

Am susținut și susțin în continuare răscumpărarea de către municipalitatea a tuturor spațiilor verzi aflate în proprietate privată, dar decizia prin care Firea a dat 50 de milioane de euro pentru circa 5 hectare de teren va împiedica realizarea acestui obiectiv.

Ridicând prețul la 1000 euro/mp, vor trebui 2-3 miliarde de euro pentru a răscumpăra cele 200 – 300 hectare de spațiu verde aflate în proprietate privată în București.

Precedentul răscumpărării Parcului Verdi la un preț exagerat va da apă la moară mafiei imobiliare care roiește în jurul Primăriei și din care făcea parte și Dragoș Săvulescu, condamnat acum definitiv de justiție pentru afaceri similare în Constanța.

Decizia justiției în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța este o dovadă că acolo unde există voință și perseverență, mafia imobiliară poate fi înfrântă, iar vinovații sunt condamnați și plătesc până la capăt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here