Regulile de începere a școlii în condiții de pandemie, pe un portal

0


Miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei, Nelu Tătaru şi Monica Anisie au anunţat, astăzi, că vor deschide, în prima zi a anului școlar, un portal intitulat educațiacontinuă.edu.ro. Cei interesaţi pot găsi informațiile referitoare la anul şcolar, 2020 – 2021, în condiții de pandemie.
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a mai precizat că există ghiduri care sunt organizate pe fiecare nivel – .ghidul pentru educație timpurie, ghiduri pentru învățământul preșcolar dar și pentru primar, gimnazial, liceal, vocațional, învățământ profesional și tehnic și nu în ultimul rând învățământul special.
Totodată, potrivit ministrului Anisie, au fost realizate reperele metodologice care vin în sprijinul cadrelor didactice. Astfel profesorii pot face o analiză referitoare la ceea ce avea în planificarea calendaristică realizată înainte de suspendarea cursurilor, ce anume s-a predat în timpul suspendării cursurilor și ceea ce elevii nu au parcurs în perioada în care învățământul s-a mutat online. Pentru a putea face faţă provocării de a preda online, aproximativ 94.000 de profesori au fost deja formați, a mai anunţat ministrul. Tot el a mai explicat că alţi profesori parcurg în aceste zile cursuri de pregătire pentru mediul online. “Ca măsură complementară am realizat programul de formare a cadrelor didactice în parteneriat cu televiziunea română, Teleșcoala.”, a mai anunțat Anisie.
Ministrul Monica Anisie a mai precizat că testele pentru elevii care susțin examenele naționale vor fi aplicate săptămânal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here