Bogdan Badea, Hidroelectrica, la conferința Smart România-Educație în Business: Importurile sunt dictate de practica comercială din piață, nu este o tragedie

0

Bogdan Badea, director general Hidroelectrica SA a declarat că importurile de energie electrică sunt o noutate, “peste tot se face așa, acesta este sensul Uniunii Energetice”.

Bogdan Badea, director general Hidroelectrica SA spune că nu ar trebui să ne îngrijoreze importurile de energie, „ne-am obișnuit să fim exportatori de-a lungul timpului, ne-am obișnuit să credem că avem anumite capacități, care în realitate nu prea le mai avem, din punct de vedere tehnic sunt uzate, a existat și presiunea uriașă din partea unor directive de mediu, dublată de tot ce înseamnă standarde de poluare pe piața cărbunelui și a gazelor, a contribuit semnificativ la această situație”.

“Suntem parte a Uniunii Europene, partea a înțelegerilor și obligațiilor asumate de toate țările din Uniunea Europeană privind decarbonizarea, nu este o chestie nouă pentru nimeni, se știe de mai bine de 10 ani că ușor, ușor vom ajunge în acest punct. Peste tot se face așa, acesta este sensul Uniunii Energetice, importurile sunt dicatate până la urmă de piață, importurile se fac pe bază de rezervare de capacitate, este o chestiune de pactică comericală, nu este o tragedie. Din punct de vedere al rezervelor Hidroelectica, la ora aceasta stăm foarte bine, evităm să suplinim tot ce avem de făcut, plus o ieșire temporară de capacitate destul de mare”, a explicat Bogdan Badea, prezent la primul eveniment “Train your Business”, parte a proiectului SMART ROMANIA – Educatie in Business!

Director general Hidroelectrica SA a explicat că dacă se oprea CEO, puteam să suplinim toată capacitatea CEO, “acest lucru depinde de structura de tehnologie pe care o avem”. „Nu este o problemă că astăzi importăm, clar puteam să producem cantitățile pe care le-am importat. Până la urmă este o chestiune de prudență și comercială. Faptul că avem capacitatea să ne echilibrăm acum este mai imprortată decât faptul că o zi sau două imporți, pe principul că energia ieftină dintr- o țară se scurge către zona cu energie mai scumpă”, a punctat Bogdan Badea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here