Forumul de Infrastructură, Transporturi și Logistică – Ediția a III-a, 20 februarie 2024

0

Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv organizează marți, 20 februarie 2024, cea de-a treia ediție a Forumului de Infrastructură, Transporturi și Logistică. Evenimentul va avea loc în Aula Carol I, situată la Etajul 2 al Palatului Camerei de Comerț și Industrie București, de pe Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București.

Partenerii evenimentului sunt: Camera de Comerț și Industrie București – CCIB (partener instituțional), Uniunea Societăților de Expediții din România (USER) și NutriLife.

România recuperează rapid decalajele avute în sectorul transporturilor și în cel al infrastructurii. Din punctul de vedere al transportului de mărfuri, România a câștigat importanță la nivel internațional din mai multe motive, printre care războiul din Ucraina, care a mutat o parte de trafic în țara noastră, proiectele de infrastructură pentru dezvoltarea de autostrăzi și căi ferate și proiectele realizate cu bani europeni, care au ajutat la dezvoltarea business-urilor din România.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii are prevăzut pentru acest an un buget de 30 miliarde lei, în creștere cu 28,5% față de anul 2023. Sunt șantiere în toată țara – autostrăzi, drumuri expres, drumuri europene, naționale și județene, modernizarea magistralelor de cale ferată, extinderea și modernizarea aeroporturilor, a porturilor maritime și navale, a gărilor etc.

O altă veste bună – în ultimii ani s-a dezvoltat foarte mult sectorul de spații industriale și logistice, pe fondul creșterii retailului tradițional și al celui online.

Transportul public din orașele din România se află printre cele mai avansate din Europa de Est, trecând printr-un proces continuu de transformare digitală în ultimii ani prin investiții în autobuze electrice, sisteme de plăți electronice și aplicații mobile.

Dezvoltarea infrastructurii de transport reprezintă o condiție de bază pentru creșterea nivelului de trai, a veniturilor oamenilor, pentru stimularea investițiilor, pentru crearea de noi locuri de muncă, pentru creșterea mobilității cetățenilor și a mărfurilor, pentru scoaterea din izolare a zonelor subdezvoltate prin distribuția echilibrată a rețelelor de transport între toate regiunile țării.

Forumul de Infrastructură, Transporturi și Logisticăîși propune să prezinte o serie de măsuri și soluții ale oficialilor europeni, ale guvernanților și ale principalelor companii care activează în acest sector, care să determine o schimbare majoră în sistem. Avem capacitatea de a cheltui toți banii care vor puși la dispoziție? Putem avea o dezvoltare susținută, predictibilă, sustenabilă? Avem companii puternice care să construiască la timp? Avem suficienți angajați și utilajele necesare?

Teme de discuție (lista este deschisă)

2024 – anul cu plăți record din fonduri europene în sectorul transporturilor; Finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, feroviare, aeriene, portuare și navale – fonduri bugetare, fonduri europene, bănci, piața de capital, PPP; Evoluția sectorului de spații industriale și de logistică; Licitații, contestații, achiziții publice și exproprieri în infrastructură și transporturi; Modificări legislative necesare pentru stimularea investițiilor; Digitalizarea în piața de logistică și transporturi;Guvernanţa corporativă în companiile de stat din sectorul transporturilor.

Propuneri vorbitori (lista este deschisă)

Iuliu Stocklosa, Președinte, Camera de Comerț și Industrie București

Sorin Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul Transporturilor și Infrastructurii

Ștefan Adrian Roșeanu, Președinte, Autoritatea pentru Reformă Feroviară

Florin Vizan, Director General, Compania Națională “Administrația Porturilor Maritime Constanța” S.A

Teodor Popa, Director General, Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV

Loredana Apreutese, Director General, International Alexander Holding

Iuliana Badea, Secretar general, Uniunea Societăților de Expediții din România (USER) – Provocări și oportunități în transporturi, logistică și expediții de marfă, în 2024

Lucian Opriș, Director | Tenant Services Office 360 & Industrial Agencies, Colliers

Reprezentanți ai companiilor din transporturile rutiere, aeriene, feroviare și maritime

 

Moderator: Constantin RUDNIȚCHI, Jurnalist

Agenda

09,00 – 09,30: Înregistrare participanți & Networking

09,30 –12,30: Prezentări și dezbateri

12,30 – 13,30: Lunch & Networking

 

Contact

Mircea Fica, Fondator, Club Antreprenor, 0732.903.216, mircea.fica@clubantreprenor.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here