Tesla va produce în Germania o mașină electrică de 25.000 de euro

0

Tesla intenţionează să producă o maşină de 25.000 de euro la fabrica sa din Gruenheide, lângă Berlin.

Tesla va produce în Germania o mașină electrică de 25.000 de euro

Așa au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul pentru Reuters, conform Agerpres. Este o mișcare mult aşteptată pentru producătorul american de vehicule electrice care vrea să se extindă pe segmentul low-cost.

Oficialii Tesla nu au dorit să comenteze informaţia. Sursele nu au precizat când va începe producţia.

Luna trecută, Stellantis, al treilea producător auto mondial, a prezentat noul Citroen e-C3, un vehicul electric low-cost. Acesta are un preţ de pornire de 23.300 de euro (24.540 dolari). El va concura cu modelele electrice accesibile ale firmele auto din China

Vehiculele electrice (EV) sunt mult mai scumpe decât cele alimentate cu motoare cu combustie internă. Producătorii auto europeni vor să lanseze modele mai ieftine, încurajaţi de subvenţiile guvernamentale.

Maşinile electrice de oraş din Europa costă în medie aproximativ 30.000 euro. Citroen e-C3 va concura cu Dacia Spring, care este asamblat în China.

Vizita lui Musk la Gruenheide

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a vizitat vineri fabrica din Gruenheide. El a mulţumit angajaţilor pentru eforturile depuse, conform unui video prezentat pe platforma de social media X. La aceaşi întâlnire, Musk i-a anunţat pe angajaţi că va produce în Germania maşina de 25.000 euro, susţin sursele. În prezent aici se fabrică Model Y, cel mai bine vândut vehicul electric din Europa.

Anterior, Musk a participat în Marea Britanie la summitul privind inteligenţa artificială (AI).

De mult timp, șeful Tesla vrea să producă o maşină electrică mai accesibilă. În 2022 a renunţat însă la idee din cauza problemelor tehnologice.

Totuşi, sursele au declarat pentru Reuters că Tesla lucrează la o nouă inovaţie. Aceasta îi va permite să accelereze producţia şi să scadă costurile. Extinderea pe piaţa de masă este critică pentru îndeplinirea obiectivului Tesla de a majora până în 2030 livrările de vehicule la 20 milioane, de 10 ori mai mult decât actuala capacitate.

Cei 11.000 de angajaţi Tesla din Germania au fost informaţi că vor beneficia de o majorare salarială de 4%. Aceasta, începând din noiembrie. Muncitorii din producţie primesc încă 2.500 euro pe an, din februarie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here