Legea pensiilor a fost adoptată. Ciolacu a anunțat datele majorărilor VIDEO

0

Legea pensiilor a fost adoptată joi de Guvern, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, care a anunțat și datele la care vor avea loc majorările.

Legea pensiilor a fost adoptată. Ciolacu a anunțat datele majorărilor

„Legea pensiilor a fost adoptată!” a spus Marcel Ciolacu. El a transmis mesajul într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

Premierul a subliniat că nu există „nu vreau” sau „nu pot” atunci când vine vorba de pensionari. „Acest Guvern le va face dreptate!”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a declarat, joi, că în noua lege a pensiilor va fi eliminat pragul de 9,4% din PIB. Acest prag reprezintă cheltuieli cu pensiile. Declarația a fost făcută înaintea ședinței Executivului, potrivit Agerpres.

Ciolacu a subliniat, în debutul şedinţei de Guvern, că în anul următor nu vor exista măriri de impozite. Totodată, a solicitat şi un plan de măsuri pentru creşterea colectărilor la bugetul de stat.

Două creșteri de pensii în 2024

Premierul a mai precizat că Guvernul analizează proiectul noii legi a pensiilor din sistemul public. El a menţionat că aceasta este „una dintre cele mai importante legi” din acest mandat. Noul act normativ va aduce două majorări de pensii în anul 2024.

Prima majorare urmează să aibă loc la 1 ianuarie, când va fi indexat punctul de pensie.După cum prevede legea, a doua va avea loc la 1 septembrie. La acea dată, majoritatea pensiilor vor creşte prin recalculare, „reparând nedreptăţi majore”, a spus Ciolacu.

Premierul a punctat că vor fi eliminate toate „inechităţile” din sistemul public de pensii. Atât cele dintre femei şi bărbaţi. Vor fi eliminate și inechitățile dintre persoanele pensionate în baza unor legi diferite.

„Prin aprobarea acestei legi, vom elimina pragul de 9,4% din PIB, introdus de cei care doreau blocarea creşterii pensiilor până în anul 2070”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a mai arătat că a parcurs avizul Ministerului de Finanţe. Ciolacu a oferit asigurări că în anul 2024 „nu va fi nicio mărire de impozite” în România.

VIDEO Declarația premierului Marcel Ciolacu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here