Explozie la Călimănești (VN). Transgaz: „Nu au fost afectați furnizori sau consumatori de gaze”

0

Un incident tehnic major cu foc s-a produs în noaptea de 21 septembrie 2023, în județul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Șendreni-Onești, în zona localității Călimănești, la kilometrul 93+328 față de SCV Șendreni, respectiv kilometrul 52+174 față de NT Onești, în timpul execuției lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focșani-Bacău).

„Menționam faptul că, constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea ‘Autostrada Focșani-Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea’, acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”, se arată într-un comunicat al Transgaz.

Reprezentanții operatorului național de transport gaze s-au deplasat imediat la fața locului, au întreprins toate măsurile tehnice necesare pentru stingerea flăcării, izolarea conductei de transport gaze naturale, eliminând orice alte riscuri pentru viața umană și mediul înconjurător.

„Nu au fost afectați furnizori sau consumatori de gaze naturale, SNTGN Transgaz SA luând toate măsurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a zonei. SNTGN Transgaz SA transmite condoleanțe familiilor și apropiaților celor care și-au pierdut viața în acest incident”, se mai arată în comunicatul citat.

În urma exploziei urmată de incendiu, patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost rănite, doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, fiind preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti, informează Agerpres. Victimele lucrau pe şantierul Autostrăzii A7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here