4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salarii

0

În urma unui sondaj realizat de către eJobs, aflăm că 4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salarii. Sondajul a fost adus la cunoștință azi, 21 Septembrie la București.

Pocentajul maximizării salariilor și rezultatele sondajului

Conform sondajului eJobs aflăm că 4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salarii.  Păstrăm aproximativ aceleași valori când vine vorba despre negocierea salariilor. Astfel, angajații consideră că o discuție cu managerul pe acest subiect le-ar putea aduce o majorare de maximum 10%.

39,4% dintre participanții sondajului declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că s-ar putea și mai bine. 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. O eventuală renegociere salarială pare a fi o soluție pentru un procent destul de mic de angajați. Aceștia considerând că nu ar putea veni cu argumente care să-i convingă pe manageri să acorde majorarea dorită. 3,1% dintre angajați au încredere că o renegociere le-ar putea crește salariul cu 30% – 40%. 2% dintre angajați speră la un procent de 40% -50% și 2,1% peste 50%.

Declarațiile Anei Călugăru, Head of Communications

Într-un comunicat de presă, Ana Călugăru, Head of Communications declară că: „Mulți candidați se plâng de faptul că nu sunt buni negociatori ai propriilor salarii. Astfel de discuții cu managerul lor le provoacă o stare accentuată de disconfort. Asta se întâmplă nu doar atunci când poartă discuția din poziția de angajat, ci și în fazele finale ale recrutării. Spre exemplu, aproape jumătate dintre respondenți au spus că, de-a lungul carierei, cele mai multe majorări salariale le-au primit fără să le ceară. 35,3% le-au primit doar după ce le-au cerut, în timp ce pentru 16,6% este greu să facă o estimare”, declară Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Problemele cu care se confruntă angajații

În urma negocierii 32,1% dintre respondenți, rar primesc suma dorită. 20,9% recunosc că nu se descurcă deloc să negocieze, acceptând oferta propusă. Mai puțin de o treime au încredere în ei înșiși că v-or reuși să obțină sumele dorite. Pentru 20,7% este greu să facă o evaluarea a capacităților de negociere. Sondajul mai arată că 39,6% dintre participanți nu și-au mai negociat salariul de la angajare. 19,5% au negociat la începutul anului. Pentru 18,4% a trecut mai mult de un an, iar 6,5% au trecut prin această etapă în ultima lună. 15,8% spun că nici nu-și mai amintesc ultima negociere. Atunci când vor să obțină o mărire salarială, 54,6% prezentă managerului realizările profesionale obținute. 14,8% susțin că nu se mai simt motivați de salariul actual. 10% justifică această cerere prin creșterea prețurilor din ultimul an și tot atâți fac o cercetare prealabilă asupra salariilor care se oferă pe piață.

Variantele la care recurg angajații

În cazul în care nu primesc mărirea salarială așteptată, 41% dintre angajați încep să își caute un job nou. 23,9% chiar îi spun textual managerului că vor începe să facă demersuri în acest sens. 22,6% declară că înțeleg situația și așteaptă o perioadă pentru înbunătățirea financiară a companiei. Aproape 10% primesc un refuz din partea managerului ca pe un puternic factor demotivator. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre respondenți nu ar accepta un nou job, dacă nu depășesc 30% salariul actual. 22,6% ar pleca în altă parte pentru cel puțin 20%. 14,3% pentru cel puțin 50% în plus. 12,2% nu ar face schimbarea pentru mai puțin de 40%. 10,2% și-ar da demisia doar dacă ar avea în față o ofertă dublă. Cei foarte nemulțumiți de jobul actual (11,2%) ar accepta și un salariu cu maximum 10% mai mare.

„O altă strategie la care angajații au apelat destul de mult în ultimul an a fost aceea de a veni cu o contraofertă primită din partea unui alt angajator. Nu este neapărat o variantă câștigătoare și mulți manageri tind să aibă o reacție adversă față de angajații care procedează astfel”, explică Ana Călugăru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here