Cazul nașterii pe trotuar. Amenzi de până la 4.000 de lei aplicate personalului medical

0

Managerul unităţii medicale, medicul şi asistenta care erau de gardă la spitalul în fața căruia o femeie a născut pe trotuar au fost sancţionaţi cu amenzi de până la 4.000 de lei.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Ialomiţa a finalizat raportul de control la Spitalul Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuarul din faţa unităţii medicale, asistată de angajaţii de la Ambulanţă.

Potrivit raportului, citat de News.ro, Secţia Obstretică-Ginecologie este, de fapt, nefuncţională, pacienta nu a fost consultată de către medicul de gardă, care este chirurg, dar asistenta a încercat să o împiedice să iasă din spital până la sosirea ambulanţei.

“În concluzie, secţia de Obstetrică – Ginecologie este nefuncţională la data controlului. Spitalul Municipal Urziceni are în structura sa 20 de paturi OG, cinci paturi de neonatologie (care au fost transformate în paturi COVID-19), fără a avea linie de gardă pe vreuna de specialităţile enunţate mai sus”, se arată în raportul DSP.

“Menţionăm că, pacienta  prezenta dizabilităţi fiind surdo-mută, motiv pentru care era însoţită de către soţ şi soacra. În Registrul de consultaţii  nu apar completate toate rublicile nefiind menţionată ora de prezentare  a pacientei. De asemenea, în Registru de consultaţii  pacienta figurează ca şi diagnosticată cu «sarcina la termen», existând şi parafa medicului de gardă (nu s-a putut identifica motivul lăsării acesteia). Din Nota de relaţie a acestuia reiese faptul că, nu a fost anunţat de către asistentă,nu a văzut pacienta, dar parafa se afla la dispoziţia cadrelor medii sanitare”, mai precizează raportul.

De asemenea, documentul consemnează că, potrivit graficului de gărzi afişat pe site-ul unităţii sanitare şi a notei explicative a asistentei medicale, reiese faptul că în Serviciul de gardă figurau doi medici (medicii de gardă sunt pe secţiile spitalului, având obligaţia să coboare în CPU la solicitări pentru urgenţe), două asistente medicale şi o infirmieră.

În urma problemelor găsite, DSP Ialomiţa l-a sancţionat pe managerul spitalului cu 4.000 de lei. Aceeaşi sancţiune a fost dată şi asistentei medicale, iar medicul de gardă a primit o amendă de 3.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here