Antibiotice Iași va produce hidroxiclorochina, medicamentul promovat de Trump în lupta împotriva Covid

0

Antibiotice SA va începe să producă de hidroxichlorochină, medicamentul antiviral utilizat în tratamentul malariei, bolilor autoimune, lupus eritematos, poliartrită reumatoidă, artrită juvenilă și care s-a dovedit, în urma mai multor studii clinice, ca fiind un medicament eficient pentru bolnavii în stare gravă, infectați cu virusul SARS-CoV-2.

De la Penicilina, primul produs fabricat în 1955, compania ieșeană a lansat pe piață și a fabricat sute de substante farmaceutice. În prezent, Antibiotice este unul din cei mai importanți producători români de medicamente generice.

Acționarul majoritar al companiei este statul român, care deține, prin Ministerul Sănătății, 53% din acțiunile Antibiotice Iași.

Reprezentanții companiei ne-au transmis că au reușit să contracteze substanța activă Hidroxiclorochină. Pentru a răspunde solicitărilor sistemului medical, Antibiotice a contactat toți furnizorii de hidroxichlorochină, la nivel mondial, prin rețeaua proprie de parteneri de afaceri, în vederea fabricației produsului finit pe capacitățile proprii.

După parcurgerea etapei de formulare, compania va demara procesul de producție a acestui medicament așteptat pe piață.

Președintele SUA, Donald Trump, a promovat intens medicamentul drept un potențial tratament pentru bolnavii de COVID-19, iar Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA) a autorizat folosirea sa pe pacienți, în anumite condiții.

La începutul lunii aprilie, Sanofi a donat României peste un milion de doze de hidroxiclorochină, conform Ministerului Sănătății.

“Hidroxiclorochina este un medicament de primă necesitate, folosit pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. Donația consistentă venită din partea companiei Sanofi România este o gură de oxigen care ajută sistemul medical românesc să trateze 45.000 de pacienți infectați”, a declarat atunci ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

 Începând cu anul 2000, pe platforma de la Iași au fost realizate investiții de peste 30 milioane euro și astfel, astăzi, Antibiotice are 8 fluxuri de producție autorizate.

Activitatea de bază a companiei este producția de antiinfectioase forme solide orale, fiind și singură companie farmaceutică din România care divizează pulberi sterile pentru tratamente injectabile antiinfectioase. Antibiotice SA din Iași este lider pentru producția destinată spitalelor din România, are cea mai importantă cotă pentru produsele topice (unguente, creme, geluri) pentru piață din România, dezvoltând în același timp și un important segment de produse pentru sistemul cardiovascular, sistemul nervos central, dar și oncologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here