Ioana Dinescu (Metropolitan Life): Trebuie să ne asigurăm vieţile, dar şi bunurile -VIDEO

1

În urma cutremurelor din Turcia şi Siria, nimeni nu mai numără câte clădiri au fost afectate. Numărul imens al victimelor umane pierdute contează, a subliniat Ioana Dinescu, consilier Metropolitan Life, la noua ediţie SMART România – Educaţie în Business, pe tema calamităţilor naturale, organizată la Berăria Gambrinus.

Ea a amintit că la cutremurul din 4 martie 1977, în Bucureşti au fost 1.390 de victime, iar la nivel de ţară – 1.570.

Acestea sunt date statistice. Este adevărul dureros care ne marchează în continuare. (…) Ceea ce contează cu adevărat sunt oamenii. Este foarte important să ne asigurăm bunurile materiale. Dar viaţa este vital să o asigurăm. În cazul unui eveniment nefericit, este important ca beneficiarul – în majoritatea cazurilor copiii, partenerul de viaţă sau persoana pe care asiguratul a desemnat-o pentru a primi suma asigurată în contract – să ducă o viaţă normală pentru o perioadă de timp„, a subliniat ea la dezbatere.

Este important un ajutor material

În cazul calamităţilor, sunt şi mulţi oameni răniţi. Suferă fracturi sau arsuri în urma exploziei conductelor de gaze şi au nevoie de ajutor material.

O societate de asigurări oferă despăgubiri acelor persoane care au astfel de probleme, se pot trata fie la un spital de stat fie în sistemul privat de sănătate.

Se pot despăgubi şi zilele de spitalizare, cu suma asigurată menţionată în contract, a explicat consilierul Ioana Dinescu.

Victimele de la Colectiv sau cele din pandemie au făcut obiectul despăgubirilor societăţilor de asigurare.

După Colectiv, spitalele de stat erau sufocate, se mergea şi la spitalele private, anumiţi pacienţi au fost transportaţi şi în străinătate, pentru că spitalele de stat nu făceau faţă sau nu aveau dotările necesare.

Din acest motiv este importantă o asigurare, a mai spus ea, precizând că la Metropolitan Life, în cazul unei tragedii, se asigură decesul din boală, din accident – aici intră şi calamităţile naturale şi decesele din accidente rutiere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here