Eveniment: „Piața agroalimentară – continuitate pentru comunitate”, pe 4 aprilie, la Hotel Marshal Garden 

0
The Romania Journal

Piețele agroalimentare din România vor veni și mai aproape de producătorii locali și de cumpărători, prin proiecte de modernizare și digitalizare. Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) va lansa, în următoarele luni, o platformă online, unde vor fi publicate, periodic, toate informațiile necesare pentru închirierea/rezervarea spațiului de vânzare din toate entitățile membre.

Ȋn același timp, proiectul ,,Plata cu cardul la piață” va fi extins, iar cumpărătorii vor putea verifica atestatele producătorilor, prin scanarea codurilor QR de pe standuri. 

Ȋn ultimul deceniu, piețele agroalimentare, produsele și producătorii locali au fost readuse ȋn atenția locuitorilor orașelor, au beneficiat de soluții legislative utile și de programe special gândite pentru sprijinirea producătorilor români. Obiectivul principal al AAPR rămâne acela de a facilita accesul societății la produse autohtone, proaspete, ȋn condiții avantajoase atât pentru cumpărători, cât și pentru producători.

Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) marchează 10 ani de la ȋnființare prin prezentarea bilanțului activității, dar și a planurilor de viitor.

Evenimentul ,,Piața agroalimentară – continuitate pentru comunitate” va avea loc pe 4 aprilie 2023, la Hotel Marshal Garden – Sala de conferință Panoramic, Calea Dorobanților, nr. 50B, Sector 1, București, începând cu ora 14:30.

Printre invitații vorbitori se vor afla reprezentanți ai:

  • Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale
  • Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației 
  • Senatului României – Comisia pentru agricultură, industrie alimentară si dezvoltare rurală
  • Camerei Deputaților – Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare 
  • Asociației Municipiilor din România
  • Asociației Comunelor din România
  • Asociației Tinerilor Fermieri
  • Mastercard
  • Patria Bank


Mai multe detalii aicihttps://drive.google.com/drive/folders/17MVVuA3WUz31ZjHW3E44CI3v2ISCyxML?usp=share_link

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here