Timișoara Capitală Culturală: Marea deschidere oficială în weekend, cu peste 100 de oficiali de rang înalt din 41 de ţări

0
albastiri.ro

Peste 100 de oficiali de rang înalt din 41 de țări vor fi prezenți la Timișoara în weekendul deschiderii oficiale a Capitalei Europene a Culturii, din 17-19 februarie 2023. Comisarul european Adina Vălean va înmâna orașului premiul Melina Mercouri al Comisiei Europene, care se acordă capitalelor europene ale culturii.

Invitații vor participa de la ora 17:30 la un concert festiv la Palatul Culturii, iar de la ora 19:00 se vor alătura evenimentului principal din Piața Unirii, “Sărbătorim Deschiderea”, la care sunt așteptați până la 15.000 timișoreni și vizitatori, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Pe scena din Piața Unirii vor urca de la ora 19:00, Doctorul Sinteză și K-Lu, Implant Pentru Refuz împreună cu Dora Gaitanovici, Adrian Despot, Dan Byron și ucraineanca Alyona Alyona. Piața Unirii va fi animată de spectacolul aerian al celor de la Duchamp Pilot / Muaré Experience, cu secvențe coregrafice originale și sofisticate realizate în aer, puse în scenă cu ajutorul sistemelor de siguranță și al macaralelor care permit spectacole uimitoare.

Primarul Dominic Fritz: ”Le mulțumesc tuturor celor care vor veni la Timișoara

Programul cu Taraf de Caliu și oaspeții lor, care duc mai departe muzica ce i-a făcut unul dintre cele mai apreciate gipsy band din lume. Seara va fi încheiată de DJ-ul berlinez Fritz Kalkbrenner, care îmbină vocea proprie în înregistrări și spectacole live și creează un amestec special de house melodic care bucură fanii festivalurilor și clubberii din întreaga lume.

”Le mulțumesc tuturor celor care vor veni la Timișoara pentru a sărbători împreună cu timișorenii titlul de Capitală Europeană a Culturii. Suntem onorați de interesul mare arătat Timișoarei în acest an strategic, nu doar pentru noi, ci pentru întreaga țară. Sunt sigur că Timișoara va impresiona și câștiga inimile oaspeților noștri, atât prin frumusețea ei, cât și prin calitatea artistică a programului Deschiderii și ospitalitatea și căldura timișorenilor. Și că cei prezenți în weekendul de deschidere în orașul nostru vor spune mai departe povestea curajoasă a Timișoarei multiculturale, inovatoare și curajoase”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Concertul de la Palatul Culturii și spectacolul din Piața Unirii vor fi transmise pe postul național de televiziune TVR1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here