Cresc criptomonedele, pe fondul unei reveniri mai ample a activelor de risc?

0
Criptomonede Romania

Criptomonedele au crescut luni, pe fondul unei reveniri mai ample a activelor de risc, chiar și după ce autoritățile de reglementare au anunțat duminică închiderea Signature Bank, ultima mare bancă de criptomonede din SUA, potrivit CNBC News.

Bitcoin a crescut cu peste 14%, până la 24.195,00 dolari, potrivit Coin Metrics, și se află acum cu aproximativ 18% peste nivelurile de vineri. Ether a crescut cu 9%, până la 1.680,19 dolari.

Saltul activelor de risc a avut loc după ce autoritățile de reglementare din SUA au anunțat duminică seară că intenționează să susțină toți deponenții de la Silicon Valley Bank, care a dat faliment, și să pună la dispoziție fonduri suplimentare pentru alte bănci.

Ce spun „știrile crypto”

De asemenea, investitorii au pariat luni că Fed va fi mai puțin agresivă în ceea ce privește creșterea ratelor dobânzilor, acum că autoritățile au intervenit pentru a limita consecințele SVB și Signature.

„Un ritm mai lent de majorare și o rată terminală mai mică, plus probabila injecție de lichidități pentru a susține băncile care se luptă să facă față retragerilor (prin programul Bank Term Funding Program) implică o mai mare lichiditate a pieței, chiar dacă acest lucru ar putea fi parțial compensat de o volatilitate mai mare”, a declarat Noelle Acheson, economist și redactor al buletinului informativ „Crypto is Macro Now”.

„Bitcoin este unul dintre cele mai sensibile active la lichiditatea pieței, deoarece profilul său de „risc” nu este împovărat de preocupări legate de câștiguri sau de ratinguri”, a spus ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here