Acțiunile Credit Suisse s-au prăbușit

0
CNBC

La primele ore ale dimineții de marți, a fost anunțat că Credit Suisse Group AG a constatat o „slăbiciune semnificativă” în procedurile sale de raportare pentru anii fiscali 2021 și 2022…

Potrivit analiștilor, „slăbiciunea” lor a fost în capacitatea băncii de a proiecta și menține evaluări eficiente ale riscurilor în situațiile sale financiare, se arată în raport.

Acțiunile băncii Credit Suisse au atins miercuri un nou minim istoric, pentru a doua sesiune consecutivă, scăzând cu peste 21% cu puțin timp înainte de a fi oprite de la tranzacționare, potrivit CNBC. Cel mai mare investitor al Credit Suisse, Saudi National Bank, a declarat că nu poate oferi băncii elvețiene asistență financiară suplimentară, potrivit Reuters.

„Nu putem, pentru că am depăși 10%. Este o problemă de reglementare”, a declarat miercuri președintele Băncii Naționale Saudite, Ammar Al Khudairy, pentru Reuters. Mai multe bănci italiene au fost, de asemenea, oprite automat de la tranzacționare, după scăderi puternice, inclusiv UniCredit, Finecobank și Monte Dei Paschi.

Furtuna perfectă

Investitorii continuă, de asemenea, să evalueze impactul anunțului de marți al băncii că a găsit „deficiențe semnificative” în procesele sale de raportare financiară pentru 2022 și 2021.

Creditorul elvețian a dezvăluit observația în raportul său anual, care a fost programat inițial pentru joia trecută, dar a fost amânat la cererea Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse (SEC) din SUA.

Un expert de pe Wall Street, care a prezis cu exactitate prăbușirea Lehman Brothers din 2008, a dezvăluit că o nouă bancă – Credit Suisse – se va prăbuși în „furtuna perfectă” creată de falimentul SVB.

În urma prăbușirii dezastruoase a Băncii Silicon Valley, Robert Kiyosaki a prezis că următoarea bancă care se va retrage este Credit Suisse, pe măsură ce piața volatilă a obligațiunilor se prăbușește, scrie Daily Mail.

El a făcut predicția cu doar câteva ore înainte ca Credit Suisse să admită că are o „slăbiciune materială”, deoarece costul asigurării obligațiunilor sale împotriva neîndeplinirii obligațiilor a atins cel mai înalt nivel de la crearea băncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here