Ciucă: Numărul femeilor antreprenor a crescut cu peste 100.000 începând cu 2014 – VIDEO

0
Jurnalul

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF a organizat a cincea ediţie a Galei „Women in Economy”, cu tema „Day by Day Heroes”. La eveniment, care a avut loc la Ateneul Român, a participat şi premierul Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a spus că aportul femeilor în ultimii ani a însemnat o societate tot mai incluzivă, mai coezivă, deschisă către inovare şi progres şi, nu în ultimul rând, cu un respect crescut faţă de egalitatea de gen.

Europa a traversat în ultimii ani provocări fără precedent, care întăresc mai mult decât oricând nevoia de unitate şi solidaritate la nivel european şi de abordare orizontală a problematicii egalităţii de şanse. De altfel, toate crizele curente (criza energetică, creşterea preţurilor, războiul din Ucraina etc) implică aspecte de gen, care afectează cu precădere femeile, ceea ce dovedeşte că egalitatea de gen şi drepturile femeilor trebuie să rămână un obiectiv prioritar pe agenda politică naţională şi europeană„, a mai spus Ciucă.

Fonduri europene pentru afaceri

Potrivit acestuia, zeci de mii de femei au fost sprijinite până în prezent prin schemele de granturi finanţate din fonduri europene aferentei perioadei de programare 2014-2020.

Numărul femeilor antreprenor a crescut cu peste 100.000 din anul 2014 până în prezent.

Prin Politica de Coeziune şi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dedicăm peste 9 miliarde de euro mediului de afaceri pentru investiţii în activităţi care favorizează creşterea economică şi crearea de locuri de muncă durabile. Peste 100 de milioane euro sunt ţintite direct pentru sprijinul femeilor în sfera antreprenoriatului, în domeniul educaţiei sau a incluziunii sociale„, a adăugat el.

Aceste intervenţii vor conduce la creşterea participării femeilor pe piaţa muncii, cât şi creşterea competenţelor şi valorificarea potenţialului acestora în domenii economice prioritare, a adăugat prim-ministrul Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here