Anchetă DNA în lumea fotbalului – Mită pentru promovarea în Liga 1

0

Doi reprezentanţi ai unui club de de fotbal din Arad au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, ei fiind acuzaţi că ar fi oferit mită pentru ca echipa să promoveze în Liga 1.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi reprezentanţi ai unui club de fotbal din municipiul Arad, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea mai multor infracţiuni de dare de mită, şi a unei alte persoane, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea a două infracţiuni de complicitate la dare de mită.

În cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanţi ai unui club de fotbal din Arad, prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceştia să câştige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală din Sfântu Gheorghe.

„În perioada menţionată, cei doi inculpaţi, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila, pentru ca aceştia să câştige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeaşi echipă de fotbal rivală. Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpaţi o reprezentau să promoveze în Liga 1”, spune DNA.

În acelaşi context şi pentru acelaşi motiv, cei doi ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice şi care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

DNA arată că, anterior, în cauză, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu o persoană în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită în legătură cu promisiunea sumelor 80.000 lei sau 40.000 lei jucătorilor de la echipa din Brăila pentru ca aceştia să câştige sau să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu echipa de fotbal rivală din Sfântu Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here