De la 15 mai, fără mască pe stradă

0

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior, cu câteva excepţii – pieţe, târguri şi staţii de transport public în comun.

„Din 15 mai se elimină portul măştii în exterior cu câteva excepţii – pieţe, târguri şi staţiile de autobuz. (…) În aer liber se renunţă la mască”, a declarat preşedintele la Palatul Cotroceni.

Tot din 15 mai se elimină restricţiile de circulaţie noaptea şi cele asupra programului agenţilor comerciali, care vor putea ţine magazinele deschise după orarul de dinaintea pandemiei.

Activităţile sportive vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate.

De la 1 iunie, nunţile, botezurile, mesele festive vor putea fi organizate în exterior cu cel mult 70 de persoane, iar în interior – cu până la 50 de persoane.

„Dacă pe 15 iulie cineva doreşte să organizeze o nuntă într-un spaţiu închis, în interior, şi garantează că toţi participanţii sunt vaccinaţi, nu se mai aplică restricţionarea la un număr, ar fi atunci de 70 de persoane”, a spus şeful statului.

În sălile de sport, numărul de participanţi este restricţionat, dar la fel, dacă organizatorul sau managerul acesteia garantează de asemenea că toate persoanele care intră sunt vaccinate, numărul de participanţi poate să crească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here