Masca nu mai este obligatorie în Israel de duminică

0

Autorităţile israeliene au anunţat că purtarea măştii de protecţie nu va mai fi obligatorie în exterior de duminică.

Măsura fusese introdusă încă din primăvara anului trecut.

Israelul, ţara care a vaccinat o mare parte din populaţie împotriva noului coronavirus, a ridicat treptat restricţiile de pandemie.

Campania de vaccinare a dus la imunizarea a peste 53% din populaţie, adică 9,3 milioane de locuitori.

„Măştile sunt făcute pentru a ne proteja de pandemia de coronavirus. Dar experţii au ajuns la concluzia că masca nu este necesară în aer liber”, a spus ministrul Sănătăţii, Yuli Edelstein, potrivit Agerpres.

„Rata de infectare este foarte scăzută în Israel datorită succesului campaniei de vaccinare, deci este posibil să relaxăm măsurile”, a adăugat el, precizând că masca a rămas oricum obligatorie în locurile publice închise, cum ar fi centrele comerciale.

Israelul a lansat o vastă campanie de vaccinare la sfârşitul lui decembrie în urma unui acord cu gigantul farmaceutic american Pfizer care i-a livrat rapid milioane de doze în schimbul informaţiilor cu privire la efectele vaccinării. Ţara dispune în special de baze de date cu privire la istoricul medical al populaţiei sale, adaugă Agerpres.

În prezent, în Israel, rata de infectare este redusă, astfel că autorităţile au ridicat treptat restricţiile. Au fost deschise restaurante, baruri şi plajele. Turiştii vor putea intra în Israel dacă sunt vaccinaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here