CFR Călători are un nou şef

0

Compania CFR Călători are un nou şef după demisia lui Dan Costescu, a anunţat Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Din 20 aprilie, conducerea CFR Călători va fi preluată de Ovidiu Vizante.

Conform unui comunicat al MTI, Ovidiu Vizante are un master în transport şi logistică la Universitatea Politehnică Bucureşti, a lucrat în domeniul feroviar atât în companii private, cât şi în sistemul public. A fost manager de trafic la regionala Braşov. Specialităţile sale sunt managementul operaţiunilor, al bugetelor şi dezvoltarea de procese pentru creşterea vânzărilor.

Ministerul spune că, în 2021, bugetul alocat pentru investiţii în infrastructură feroviară este de 4,2 miliarde lei.

Principalele coordonate ale mandatului noului director general sunt: digitalizarea proceselor companiei, simplificarea proceselor de achiziţionare a biletelor, extinderea serviciilor adiţionale transportului de călători, de exemplu transportul de biciclete, creşterea parcului de vagoane-cuşetă şi de dormit, suplimentarea veniturilor din publicitate, elaborarea de pachete de călătorii pentru facilitarea transportului lucrătorilor către centre industriale, revitalizarea imaginii companiei.

Dan Costescu şi-a motivat demisia pe Facebook prin faptul că vine un moment în care „îţi doreşti mai mult decât poţi face în prezent şi în care o schimbare este obligatorie”.

V-am obişnuit să împărtăşesc cu voi paşii pe care i-am gândit sau făcut în ultima perioadă. Astăzi am decis să fac o schimbare în plan profesional şi să mă despart de un loc în care am pus mult suflet în ultimul an, CFR Călători. A fost o perioadă foarte intensă în care priorităţile mele au fost dezvoltarea companiei şi protejarea colegilor mei. Am avut susţinerea echipelor din companie şi minister pentru această luptă la baionetă cu pandemia şi cu problemele care apar zilnic într-o asemenea companie. Vine, însă, momentul în care îţi doreşti mai mult decât poţi face în prezent şi în care o schimbare este obligatorie. Le doresc colegilor mei ceferişti succes în continuare şi să poată să menţină cursul de dezvoltare şi modernizare a companiei, de creştere a ponderii transportului feroviar, aşa cum o fac toate companiile feroviare europene„, a scris Dan Costescu pe reţeaua de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here