Firmă de jocuri video pentru dispozitive mobile, listată la Bursa de Valori Bucureşti

0

Firebyte Games este primul dezvoltator de jocuri pentru dispozitive mobile care se listează la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe piaţa AeRO.

Acţiunile Firebyte Games vor fi tranzacţionate, din 6 aprilie, sub simbolul FRB (ISIN – ROAYEN5H8FS2).

„La nivel global, industria jocurilor video este un domeniu extrem de dinamic care a depăşit la sfârşitul anului 2020 valoarea de 160 mld. USD iar contextul actual nu este de natură a îi încetini creşterea. Suntem mândri ca incepand de astazi avem si aceasta industrie reprezentata la BVB. Listarea Firebyte Games si runda de finantare derulata de companie, dar si implicarea BRK Financial Group in actionariatul si dezvoltarea companiei demonstreaza din nou ca piata de capital este locul potrivit pentru companiile dinamice si care doresc sa se dezvolte”, a declarat Radu Hanga, preşedintele BVB.

La rândul său, Ovidiu Stegaru, fondator şi director general Firebyte Games, a spus că pentru următoarele 12 luni compania îşi propune extinderea echipelor de dezvoltare angrenate în parteneriatele de tip share-revenue prin creşterea numărului acestora de la 6 în prezent la 20 (şi creşterea personalului de la 25 la peste 100 de angajaţi şi colaboratori), dar are în vedere şi dezvoltarea şi publicarea de jocuri de tip casual în regim propriu”.

În februarie 2021, Firebyte Games a derulat un plasament privat prin care a atras 4,9 milioane lei de la investitorii de pe piaţa de capital, bani care vor fi utilizaţi în proporţie aproximativ egală pentru extinderea activităţii de dezvoltare pentru linia de business „revenue-share” şi pentru dezvoltarea de jocuri de tip Casual pentru dispozitive mobile.

Firebyte Games a fost înfiinţată în decembrie 2017 de Ovidiu Stegaru, fiind specializată în dezvoltarea de jocuri pentru dispozitive mobile.

Primul proiect conceput, planificat, organizat şi dezvoltat de companie a fost jocul de strategie Castle Siege: War of Legends, a cărui dezvoltare s-a întins pe tot parcursul anului 2018 şi în prima parte din 2019. În anul 2018, prin intermediul jocului Castle Siege, societatea a câştigat premiul Best Mobile@Indie Expo în cadrul conferinţei Dev. Play din Bucureşti.

În decursul celor trei ani de activitate, compania a dezvoltat 45 de jocuri sau prototipuri de jocuri pentru dispozitive mobile, majoritatea fiind de tipul Hypercasual în cadrul parteneriatelor de tip „revenue-share”.

Societatea a înregistrat anul trecut venituri de 1,5 milioane lei, uşor sub nivelul din 2019 (1,6 milioane lei), şi un profit net de 336.000 de lei, faţă de 243.000 de lei în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here