Cum va arăta drumul expres dintre DN 5 şi Vama Giurgiu – VIDEO

0

Asociaţia Construim România (ASCORO) arată într-un videoclip cu filmare aeriană că şantierul de la drumul expres dintre DN 5 şi Vama Giurgiu începe să prindă contur.

„La 6 luni de la ordinul de începere a lucrărilor de execuţie, antreprenorul austriac a realizat un progres fizic de 10% din lucrări. Cu o lungime de 5,72 de kilometri, acest drum de legătură va ajuta la ocolirea oraşului Giurgiu pentru a ajunge în Vama Giurgiu. Mai mult, chiar şi în aceste vremuri de pandemie, tirurile care aşteaptă intrarea în ţara vecină staţionează pe kilometri întregi în oraşul Giurgiu. Noul drum de legătură va elibera oraşul de o parte a traficului greu şi va scurta timpul de deplasare dintre vamă şi DN5 pe relaţia cu Capitala. Dacă antreprenorul se va mobiliza bine, ar avea şanse să finalizeze lucrările până la finele acestui an”, spun reprezentanţii asociaţiei.

Recent, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, declara că au fost finalizate ultimele exproprieri pentru acest drum.

Este un drum expres, fără intersecţii la nivel, cu separatoare pe mijloc, care pleacă de la ieşirea din Vama Giurgiu şi ocoleşte complet municipiul Giurgiu. Are termen de finalizare promis de constructor sfârşitul acestui an, explica Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here