Se cer demisii! Cîţu: „Să vedem dacă mai există onoare în România”

0

Premierul Florin Cîţu a evitat, duminică, să ceară demisii după felul în care au fost mutaţi pacienţii de la Spitalul Foişor, care a fost transformat în spital Covid.

Cîţu a fost la o întâlnire de la Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI).

Întrebat despre demisii, şeful Guvernului a spus: „Să vedem dacă mai există onoare în România. (…) Nu este normal după ce se ia o decizie să intervină prim-ministrul să vorbească şi cu primarul Bucureştiului, să vorbească şi cu managerul şi cu managerul de la DSP pentru a se aplica o decizie”.

El nu a spus nimic despre faptul că reprezentanţi ai PNL au cerut demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Remanierea sau o decizie despre un ministru din Cabinetul acesta o va lua doar premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa”, a răspuns premierul la o întrebare a jurnaliştilor.

Prim-ministrul a spus că este „foarte supărat” pentru modul în care a decurs transferul pacienţilor de la Foişor şi a subliniat că trebuie atins obiectivul de a avea 1.600 de paturi ATI în spitale, în condiţiile în care duminică mai erau disponibile doar 6 paturi la terapie intensivă.

În acelaşi timp a făcut o declaraţie de presă şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit căruia discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt de acum un an.

Acesta a găsit o soluţie pentru pacienţii operaţi sau care urmau să fie operaţi la Foişor.

„Conducerea Spitalului „Agrippa Ionescu” şi medicii de acolo s-au oferit să primească şi medici curanţi de la Foişor pentru a opera pacienţi acolo unde este cazul, pentru a-i vedea, pentru a le oferi consultaţiile de care au nevoie şi asta imediat. De mâine, pacienţii care au nevoie de operaţii sau pot fi primiţi pentru tratament sau controale pot merge deja la Spitalul „Agrippa Ionescu” sau la alte spitale din ţară cu care Ministerul Sănătăţii a luat legătura”, a arătat ministrul Vlad Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here