Toate tunurile pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu

0

Evacuarea Spitalului Foişor din Capitală pentru a fi transformat în unitate Covid a declanşat un val de critici, iar cele mai multe îl vizează pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, deşi spitalul este în subordinea Primăriei Generale.

Vinerea trecută, seara, mai mulţi pacienţi operaţi sau în curs de a fi operaţi au fost transferaţi, iar alţii, după discuţia cu medicul curant, au fost luaţi acasă de rude şi urmează să programeze intervenţiile medicale în perioada următoare. Pentru cazuri urgente, pentru operaţii şi tratament va fi disponibil Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”.

Din declaraţiile oficialilor, directorul spitalului ar fi semnat foarte târziu transferul.

Sâmbătă, vicepreşedintele PNL Ben Oni Ardelean a spus că va cere în partid demiterea de urgenţă a ministrului Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a explicat, duminică, într-o conferinţă de presă, susţinută în acelaşi timp cu premierul Florin Cîţu, că discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 datează de un an.

Tot duminică, premierul Florin Cîţu a fost întrebat de demisii după scandalul mutării pacienţilor de la Spitalul Foişor şi a spus: „Remanierea sau o decizie despre un ministru din Cabinetul acesta o va lua doar premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa”, a răspuns Florin Cîţu.

Ce a afirmat premierul Florin Cîţu.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a dezaprobat, luni dimineaţă, modul în care a fost organizată externarea pacienţilor de la Spitalul Foişor, însă a subliniat că acest lucru nu a fost decis nici de Ministerul Sănătăţii, nici de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că formaţiunea sa va depune luni o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii.

„Ministrul Vlad Voiculescu este responsabil de tot ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă acum cu gestionarea pandemiei. Nu se fac teste, au întrerupt testarea şi în şcoli, mortalitatea a ajuns pe locul 10 mondial în România pe perioada pandemiei”, a acuzat Ciolacu.

USR îl susţine în continuare pe ministrul Vlad Voiculescu.

„Vlad continuă la Ministerul Sănătăţii, nu a fost niciun moment în discuţie în coaliţie ideea ca Vlad să fie demis sau să se retragă”, a afirmat liderul USR, Dan Barna.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus că răspunderea politică exclusivă pentru menţinerea lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii aparţine USR PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here