Valoarea încasată de stat în perioada 2016-2020 din bunurile sechestrate

0

Club Antreprenor a organizat, marţi, o dezbatere cu tema „Soluţii pentru recuperarea activelor provenite din infracţiuni şi pentru recuperarea creanţelor”.

Antoine Mircea Avram, şeful Direcţiei de executări silite – cazuri speciale de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), a declarat că au fost încasaţi 150 milioane de euro în perioada 2016-2020 din executarea hotărârilor şi valorificarea bunurilor sechestrate în cursul urmăririi penale, în cursul judecăţii sau în cursul executării silite, potrivit Agerpres.

„În această perioadă s-au încasat peste 150 milioane de euro (circa 744 milioane de lei) din executarea hotărârilor, din valorificarea bunurilor sechestrate în cursul urmăririi penale, în cursul judecăţii sau în cursul executării silite. Mai avem o sumă de circa 109 milioane de lei rezultată din valorificarea bunurilor confiscate”, a explicat Avram.

Anul trecut au fost instituite 987 de măsuri asiguratorii dispuse de instanţe şi de organele de urmărire penală, fiind vorba de 2.995 de popriri asupra sumelor datorate.

Au fost sechestrate 1.254 de bunuri mobile şi 1.222 de bunuri imobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here