Sector 6. Campania „Dreptul la sănătate” a ajutat peste 350 de seniori

0

Astăzi, 15 octombrie 2019, persoanele vârstnice prezente la Clubul Seniorilor ”Ioan Slavici”, din Prelungirea Ghencea nr. 28, au aflat care este aplicarea corectă a măsurilor de prim-ajutor în caz de: arsuri, accident vascular cerebral, infarct, entorse, fracturi, înec cu un corp străin, epilepsie etc.

“Acest program a oferit seniorilor noștri informaţii valoroase despre aplicarea corectă a măsurilor de prim-ajutor, precum și despre importanța adoptării unor atitudini și comportamente responsabile față de propria stare de sănătate. Le doresc tuturor seniorilor viață lungă, sănătoasă și activă, pentru a se bucura cât mai mult de iubirea şi aprecierea noastră”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Peste 350 de seniori din comunitate au primit în perioada aprilie – octombrie 2019 informații importante despre aplicarea eficientă a măsurilor de prim-ajutor în cazul accidentelor casnice minore sau asociate riscurilor care provin din mediul înconjurător.

Campania „Dreptul la sănătate” a fost organizată de Primăria Sectorului 6, prin Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”, și a pornit de la ideea că persoanele vârstnice sunt mai vulnerabile și se confruntă mai des cu probleme medicale. Acțiunile au fost posibile cu ajutorul oferit de partenerii proiectului: Institutul Român pentru Drepturile Omului și Crucea Roșie Sector 6.

Campania a avut loc în Cluburile Seniorilor din sector, iar obiectivele propuse au vizat: prelungirea vieții active a vârstnicilor, obținerea unui grad mai ridicat de independență și siguranță, precum și susținerea a procesului de îmbătrânire sănătoasă.

Cu acest prilej, cei prezenți au aflat cât este de important controlul medical periodic, precum și informații utile despre serviciile socio-medicale puse la dispoziție de Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here