Nelu Iordache – 12 ani şi 6 luni de închisoare

0

Un complet de la Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, joi, pe omul de afaceri Nelu Iordache la 12 ani şi 6 luni închisoare, decizia nefiind definitivă, pentru acuzaţii de evaziune fiscală şi delapidare la fosta firmă Blue Air.

Procurorii de la DNA au calculat un prejudiciu de două milioane euro.

Ali Imad, administrator de firme, a primit şapte ani de închisoare cu executare.

Potrivit Agerpres, compania SC Bata Sky Imobiliare SA (fostă SC Blue Air Transport Aerian) SA a fost condamnată să plătească o amendă penală de 30.000 lei. Pe latură civilă, instanţa i-a obligat pe Nelu Iordache, Ali Imad şi Bata Sky Imobiliare SA (fostă SC Blue Air Transport Aerian SA), prin lichidator judiciar Consulta 99 SPRL, la plata sumei de 8.988.122 către ANAF, reprezentând TVA dedusă în mod nelegal la care se adaugă obligaţiile accesorii de plată aferente debitului principal (dobândă, penalităţi, majorări).

De asemenea, Nelu Iordache trebuie să plătească firmei Bata Sky Imobiliare SA suma de 481.310 lei. În plus, au fost desfiinţate mai multe înscrisuri, printre care şi un contract de împrumut încheiat între Iordache Nelu şi Bata Sky în valoare de 11 milioane euro.

Dosarul a început în 2018. Nelu Iordache a avut mai multe dosare la DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here