Maşina lui Elton John, în licitaţie. Preţul de pornire are doar patru cifre

0

Casa Artmark anunţă Licitaţia de Curiozităţi Tehnice, unde se va pune în vânzare celebrul Maserati al lui Elton John.

Licitaţia de Curiozităţi Tehnice va avea loc joi, 25 martie, ora 18.30, pe platforma Artmark Live.

Iubitorii de maşini pot testa până atunci autovehiculul, care se află la Palatul Cesianu-Racoviţă, sau pot depune oferte pentru această piesă de colecţie prin intermediul unui cont activ pe www.artmark.ro.

Elegantul Maserati a fost proiectat şi realizat de Zagato, celebra companie de designeri de talie mondială, şi a participat la Campionatul Britanic de autoturisme de la sfârşitul anilor 1980, dar şi la Campionatul European de autoturisme şi Campionatul Mondial de autoturisme din 1987, precizează sursa citată.

Maserati Spyder biturbo convertible are un preţ de pornire de doar 8.000 de euro şi se remarcă printr-un service proiectat de nimeni altul decât de specialistul Maserati, Bill McGrath, fiind realizată în conformitate cu exclusivistele cerinţe ale celebrului cântăreţ Elton John. Artistul a cerut în mod expres ca designul interior al exemplarului ales să fie diferit, astfel că scaunele maşinii au fost tapiţate cu piele albă, iar marginile acestora au fost cusute cu roşu.

Maşina are toate manualele sale în portofelul original din piele, alături de rola originală a pieselor şi o serie de opţiuni şi accesorii speciale instalate din fabrică înainte de livrarea către Sir Elton John, inclusiv jante de tip split rim, precum şi o modernizare a echipamentului stereo cu unul Kenwood care, la vremea respectivă, a costat 4.000 de lire sterline.

Toată documentaţia originală de livrare atestă în mod clar faptul că vehiculul a fost achiziţionat de William A Bong Ltd., compania lui Sir Elton John.

În epocă au fost realizate, în total, aproximativ 3.000 de astfel de modele de-a lungul a doar 10 ani, fiind un record de producţie pentru Maserati Spyder. Printre cumpărătorii modelelor Spyder găsim, pe lângă Elton John, autentici pasionaţi de viteză, precum Alain Prost, celebrul pilot de curse care a fost de 4 ori campion Formula 1, ori pe Ursula Piech, soţia lui Ferdinand Piech, preşedintele grupului Volkswagen-Audi, precizează Artmark.

DESCRIERE
Caroserie AE Cabriolet, capacitate cilindrică 2491 cm3, masă maximă tehnic admisă 1.515 kg, putere 141 kW, combustibil – benzină, anul fabricaţiei 1987, număr de locuri 2, viteza maximă 215 km/h, 2 axe, tracţiune spate, capacitate rezervor 61l 134 x 405 x 169 cm.

Despre celebra maşină de criptat mesaj Enigma şi alte dispozitive tehnice scoase la licitaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here