Cîţu: Sunt parlamentari care instigă la nerespectarea regulilor anti-Covid

0

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că sunt demnitari de rang înalt care instigă la nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară luate de autorităţi.

„Din păcate, există şi parlamentari care instigă, îndeamnă la nerespectare legii”, a afirmat prim-ministru.

Declaraţia sa vine după ce în weekend au avut loc mai multe proteste în Capitală faţă de măsurile luate de autorităţi în contextul pandemiei, acţiuni de stradă la care a participat şi senatoarea Diana Şoşoacă.

„Acolo unde nu se respectă legea, voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege. Nu am o problemă cu protestele, (…) dar să o facă respectând legea, să poarte mască. (…) I-am cerut domnului Bode o situaţie despre ce s-a întâmplat în weekend”, a adăugat Florin Cîţu.

Cu privire la situaţia infectărilor din Bucureşti, el a spus că va discuta cu primarul general, Nicuşor Dan, şi cu primarii de sectoare, iar zilele următoare cu reprezentanţii autorităţilor locale.

„Există o minoritate care nu respectă regulile în vigoare. (…) Este momentul ca soluţiile să vină de la autorităţile locale. Există particularităţi pentru fiecare municipiu în parte. (…) Personal, am vrut să păstrăm economia deschisă şi am găsit soluţii. Doresc să găsim soluţii să nu ajungem la carantinare. Decizia o luăm după ce am întâlnire cu primarul general, primarii de sector. De aceea, aştept soluţii”, a arătat Cîţu.

Iar duminică seară, la Antena 3, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ​​în noaptea de Înviere va merge la biserică, „indiferent de situație”.

„Anunț public, oficial: în noaptea de Înviere voi fi la biserică. Acolo mă duc de când eram copil… Voi purta mască, mă dezinfectez, dar voi fi la biserică (…). Voi plăti amenda, ca orice cetăţean. Ce, ar fi prima oară? Voi plăti amenda şi îmi voi asuma fapta”, a spus liderul PSD.

Ce proteste au fost în weekend

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here