Trei partide, un guvern şi un parlament. Împărţeala dă cu virgulă. Negocierile continuă

0

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR au transmis, sâmbătă, un comunicat de presă în care anunţă că echipele de negociere au stabilit structura programului de guvernare. Discuţiile vor continua duminică.

Întâlnirea a avut loc la Vila Lac.

„Echipele de negociere ale PNL, USR PLUS şi UDMR au avut astăzi prima rundă de discuţii pentru constituirea noii majorităţi parlamentare. A fost convenită structurarea negocierii pe trei paliere, cel politic, cel legat de programul de guvernare şi cel privitor la funcţionarea majorităţii parlamentare. La negocierile politice, fiecare formaţiune şi-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea şi funcţionarea coaliţiei. În ceea ce priveşte programul de guvernare, a fost stabilită structura acestuia şi modul în care se armonizează programele celor trei formaţiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole”, se arată în comunicat.

Negociatorii au mai convenit coordonatele activităţii comune la nivel parlamentar care stau la baza funcţionării majorităţii.

„Liderii celor trei formaţiuni şi-au afirmat voinţa de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluţii pentru ieşirea din criză şi pentru realizarea reformelor de care are nevoie România”, a fost mesajul lor.

Discuţiile vor continua duminică.

Luni, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis se va consulta cu reprezentanţii partidelor care au intrat în Parlament pentru desemnarea premierului în urma alegerilor din 6 decembrie:

ora 11,00 – Partidul Social Democrat;
ora 12,00 – Partidul Naţional Liberal;
ora 13,00 – Alianţa USR-PLUS;
ora 14,00 – Alianţa pentru Unirea Românilor;
ora 15,00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România;
ora 16,00 – Minorităţi naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here