Femeie cu COVID-19, detubată din greşeală la „Victor Babeş”. Un brancardier e acuzat de ucidere din culpă

0

Brancardierul care a detubat din greşeală o femeie cu COVID-19 internată la terapie intensivă, care ulterior a murit, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, a decis, sâmbătă, Judecătoria Sectorului 3.

Bărbatul lucra la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală şi a detubat din greşeală o pacientă cu COVID-19 de la Secţia de terapie intensivă, fapt ce a dus la decesul femeii. Ea avea 65 de ani şi era internată din data de 25 noiembrie.

Decizia nu este definitivă.

Procurorii îl acuză pe brancardier de ucidere din culpă.

„În data de 10.12.2020, ora 15,30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secţiei de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon şi depunerea acestuia la morgă au fost solicitaţi mai mulţi brancardieri, între care şi inculpatul, precum şi o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecţie, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aştepta pe ceilalţi şi, confundând cele două paciente, şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi a scos sonda de intubare de la pacienta în viaţă, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertaţi”, precizează procurorii.

Spitalul ”Victor Babeş” va face o anchetă administrativă în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here