Începe simularea examenului de bacalaureat

0

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a încep, luni, simularea examenului de bacalaureat, în contextul situaţiei epidemiologice dificile, cu mai multe localităţi aflate în carantină.

Prima probă este la Limba şi literatura română, iar marţi va fi proba obligatorie a profilului.

Pe 24 martie va fi proba la alegere profilului şi specializării iar a doua zi – Limba şi literatura maternă.

Pentru elevii claselor a VIII-a, simularea evaluării naţionale va începe pe 29 martie cu proba la Limba şi literatura română, apoi Matematică – 30 martie, limba maternă – 31 martie.

Elevii din zonele carantinate vor putea merge la unităţile de învăţământ la care învaţă din afara localităţii carantinate pentru a participa la simularea examenelor naţionale, conform Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, vă menţionăm faptul că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate”, se precizează în informarea DSU, potrivit Agerpres.

În mai multe şcoli, din cauza organizării examenelor naţionale, cursurile vor fi online pentru clasele mai mici.

„Sunt 78 de licee în care nu se va susţine săptămâna aceasta examenul de simulare pentru bacalaureat pentru că 37 de licee sunt în Timişoara, sunt 21 de licee în Braşov, sunt 14 licee în judeţul Ilfov şi apoi sunt în Maramureş şi alte judeţe câte un liceu. Deci, 78 de licee din 1.577. Este vorba de cinci la sută din numărul de licee, este vorba de cinci la sută din numărul de elevi, circa 7.500 de elevi care nu vor putea susţine simularea deoarece se află în zone carantinate”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here