Se caută medici și asistenți voluntari pentru montarea de sisteme de monitorizare a persoanelor vulnerabile la COVID19

0

Primăria Sectorului 1 caută medici și asistenți voluntari care să ajute autoritățile locale să monitorizeze persoanele vulnerabile de la distanță. Concret, edilul sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, cere ajutorul cadrelor medicale pentru a putea monta holtere persoanelor vulnerabile, astfel încât locuitorii Sectorului 1 cu boli cronice să poată fi monitorizati la distanță- având în vederea pandemia cu COVID19.

Holtere de la Caraiman, care ar urma să fie montate, pot monitoriza mai mulți parametri odată. Dintre aceștia, trei sunt esentiali, mai ales in aceasta perioada cand este pandemia de SARS-CoV-2: temperatura, frecvența respiratorie și saturatia oxigenului în sânge. „Holterele vor fi monitorizate permanent de la distanță, pentru câte zile va decide medicul.

Atunci când la un suspect de COVID19 apar modificări majore ale acestor parametri, acesta poate fi testat. Holtere ar ușura munca medicilor, având în vedere că persoanele cu boli cronice pot fi monitorizate de la distanță”, a explicat primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache. În acest sens, Primăria Sectorului 1 are un centru de monitorizare a acestor aparate, servarul având o capacitate de aproximativ 4.000. În prezent sunt monitorizate aproximativ 300 de persoane prin asemenea aparate, a explicat edilul Turodache, care a adăugat că fără medici și asistenți voluntari nu vor putea fi montate toate aparatele care vor ajuta la monitorizarea persoanelor cu boli cronice, mai ales acum în plină Pandemie de COVID19.

Datele medicale culese în timp real prin acest sistem de monitorizare vor ajunge atât la Complexul Multifuncțional Caraiman, cât și la Ministerul Sănătății, între cele două centre fiind realizată o legătură securizată. Dacă parametrii monitorizați devin neconformi, se va interveni de urgență.

Sistem de telemedicină la Complexul Multifuncțional Caraiman 

Începând cu 26 februarie 2020, în premieră pentru unitățile medicale de stat din România, la Complexul Multifuncțional Caraiman a fost inaugurat sistemul de telemedicină care conferă posibilitatea monitorizării de la distanță a bolnavului de către specialiști, în timp ce acesta își desfășoară activitatea zilnică normală. Telemedicina este gândită pentru a ajuta atât pacienții, cât și specialiștii.

Cea mai concretă formă a telemedicinii este monitorizarea de la distanţă. Aceasta permite medicilor să supravegheze pacientul prin intermediul monitorului TV și al echipamentului de monitorizare atașat de corpul acestuia. Este foarte practică şi economică pentru pacienţii nedeplasabili sau greu deplasabili, care au boli cronice, în special cardiovasculare. Monitorizarea pacientului se face 24 de ore din 24 la distanță, fără a fi nevoie de consultația față în față cu medicul. În această perioadă, pacientul poartă, atașat de corpul său, echipamentul de monitorizare a parametrilor săi vitali, acesta incluzând și un telefon cu o aplicație specială ce transmite către Centrul de Telemedicină în timp real, în fiecare moment, toate informațiile către personalul medical și eventualele semnale de alarmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here